HollandWindsurfing

Holland Windsurfing

De Holland Windsurfing serie is al jaren een groot succes op de Zuid Hollandse plassen en ver daarbuiten. Of je nu het laatste materiaal, of een oud board en tuigage meebrengt, het maakt niet uit. In deze serie kun iedereen – van jong tot oud - altijd mee surfen.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing10/10/2017 @ 11:12
De uitslag in klassen van de HWS (11) wedstrijd bij de Windsurfvereniging Zegerplas en de eindstand van de Holland Windsurfing Serie 2017 na 11 wedstrijden staat op de website van het Watersportverbond rechtstreeks te vinden via de link www.hollandwindsurfing.nl
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing added 3 new photos.08/10/2017 @ 21:15
De laatste wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2017 begon met een licht windje, maar dit trok in de loop van de dag zodanig aan dat er zelfs nog een 6de race kon worden gevaren. In ieder geval scheen er een lekker zonnetje. Familie, kennissen en overige toeschouwers konden op een soort tribune langs de weg genieten van het zonnetje en de races op het water.
Het kostte vervolgens nog wat rekenwerk om het jaar resultaat van de in totaal 11 wedstrijden uit te rekenen, omdat nogal wat surfers gedurende het jaar met vervangende zeilnummers of in een andere klasse aan de start waren verschenen.
Voor de winnaars in het jaar klassement, alsmede voor de oudste deelnemer Aad Fransen (74) en de beste dame gedurende het jaar (Bibi Heusinkveld , Techno onder de 13 jaar klasse) was er traditioneel weer een extra bloemetje. Jongste deelnemer was Mees Mulder 9 jaar.
Gememoreerd werd, dat het telkens moeilijker wordt om een nieuwe serie te plannen, gezien de overvloed aan wedstrijden. Als je denkt de kalender rond te hebben – en soms zelfs al hebt gepubliceerd – komen er andere wedstrijden, die op zich ook aantrekkelijk zijn of in een trainingsschema passen. We zullen ons best weer doen.Tot ziens in 2018!
Bijgaand weer de Finishlijst van de dag, die nog niet uitgesplitst is naar de aparte uitslagen in klassen.

De uitslag en klassen en het eindklassement worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de website van het Watersportverbond.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing03/10/2017 @ 18:55
De laatste (11de) wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2017 wordt op 8 oktober gevaren in Alphen aan den Rijn.
We zijn dan te gast bij de Windsurfvereniging Zegerplas.gelegen aan de Verlengde Aarkade.
Start 11.00 uur
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing25/09/2017 @ 17:55
De uitslag in klassen van de wedstrijd van de Holland Windsurfing Serie 2017 bij de WSC Aalsmeer en de tussenstand na 10 wedstrijden zijn te vinden op de website van het Watersportverbond via de link www.hollandwindsurfing.nl

De finale wordt gevaren op 8 oktober bij de WSV Zegerplas te Alphen aan den Rijn
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing added 4 new photos.24/09/2017 @ 19:12
Bij vertrek van huis vandaag voor de 10de wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2017 dikke mist.
Bij onze gastheer/gastvrouw WSC Aalsmeer was gisterenavond een feest gevierd ter gelegenheid van hun 40- jarig bestaan. Gefeliciteerd met dit jubileum!
Vlak voor de geplande start begon de mist door een heerlijk zonnetje op te lossen en een oostelijk windje stak eerst wat aarzelend op.
Een maal op gang werd in de kop van het veld een levendige strijd gevoerd door een drietal zeer ervaren masters. De eerste twee eindigden met een gelijk punten aantal maar Peter Dannenburg eindigde reglementair voor plaatselijk favoriet Rick Roering. Fred Hastman stelde zich tevreden met een tweetal tweede plaatsen waarmee hij derde werd in de 9.5 m2 klasse. In deze klasse voerde Luc Schmitz de Olympische RS:X-en aan met een 4de plaats.
Wellicht kunnen we volgend jaar ook een aparte RS:X groep in stellen. De resultaten in Japan (zowel bij de heren als bij de dames werd een Chinese deelnemer wereldkampioen in de RS:X klasse, bij de top 7 dames eindigden 5 Chinese dames en bij de top 3 heren eindigden 2 Chinese heren) geven aan, dat het oefenen onder lichte omstandigheden (zoals toch redelijk vaak bij de HWS gebeurt) best wel van pas kan komen.
De Open 7.8m2 werd deze keer verrassend niet door Maurice van Grasstek gewonnen. Hij moest die eer laten aan Aalsmeerder Peter Melis. Ardy Zwanenburg werd een goede 3de.
In de Techno U13 (onder 13 jaar) haalde Justin Vos zijn gebruikelijke beker op, gevolgd door Hidde Boon en Bibi Heusinkveld, die de beker voor de beste dame af mocht halen.
Matthijs van Wijngaarden was oppermachtig in de Techno U17 klasse al wist Emiel Vermeulen hem toch nog een race af te snoepen.
In de Kona klasse zagen we een volkomen gelijk opgaande strijd tussen Luciën van Delst en Joost Boon. Reglementair trok eerst genoemde aan het langste eind.
Wedstrijdleider Sebastiaan van Grasstek tenslotte maakte van de prijsuitreiking een mooie show wat zeer veel tevreden gezichten opleverde.

Hierbij de finishlijst, waarbij uitsluitend de volgorde van binnenkomst is opgetekend.
De uitslag in klassen en de tussenstand na 10 wedstrijden wordt z.s.m gepubliceerd op de website van het Watersportverbond.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing18/09/2017 @ 17:06
Zondag 24 september vindt de 10de wedstrijd plaats van de Holland Windsurfing Serie 2017.
We zijn dan te gast bij de WSC Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20 Aalsmeer (Surfeiland).
Start 11.00 uur

Gaarne inschrijfgeld gepast betalen (€ 5,-)