HollandWindsurfing

Holland Windsurfing

De Holland Windsurfing serie is al jaren een groot succes op de Zuid Hollandse plassen en ver daarbuiten. Of je nu het laatste materiaal, of een oud board en tuigage meebrengt, het maakt niet uit. In deze serie kun iedereen – van jong tot oud - altijd mee surfen.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing added 4 new photos.24/09/2017 @ 19:12
Bij vertrek van huis vandaag voor de 10de wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2017 dikke mist.
Bij onze gastheer/gastvrouw WSC Aalsmeer was gisterenavond een feest gevierd ter gelegenheid van hun 40- jarig bestaan. Gefeliciteerd met dit jubileum!
Vlak voor de geplande start begon de mist door een heerlijk zonnetje op te lossen en een oostelijk windje stak eerst wat aarzelend op.
Een maal op gang werd in de kop van het veld een levendige strijd gevoerd door een drietal zeer ervaren masters. De eerste twee eindigden met een gelijk punten aantal maar Peter Dannenburg eindigde reglementair voor plaatselijk favoriet Rick Roering. Fred Hastman stelde zich tevreden met een tweetal tweede plaatsen waarmee hij derde werd in de 9.5 m2 klasse. In deze klasse voerde Luc Schmitz de Olympische RS:X-en aan met een 4de plaats.
Wellicht kunnen we volgend jaar ook een aparte RS:X groep in stellen. De resultaten in Japan (zowel bij de heren als bij de dames werd een Chinese deelnemer wereldkampioen in de RS:X klasse, bij de top 7 dames eindigden 5 Chinese dames en bij de top 3 heren eindigden 2 Chinese heren) geven aan, dat het oefenen onder lichte omstandigheden (zoals toch redelijk vaak bij de HWS gebeurt) best wel van pas kan komen.
De Open 7.8m2 werd deze keer verrassend niet door Maurice van Grasstek gewonnen. Hij moest die eer laten aan Aalsmeerder Peter Melis. Ardy Zwanenburg werd een goede 3de.
In de Techno U13 (onder 13 jaar) haalde Justin Vos zijn gebruikelijke beker op, gevolgd door Hidde Boon en Bibi Heusinkveld, die de beker voor de beste dame af mocht halen.
Matthijs van Wijngaarden was oppermachtig in de Techno U17 klasse al wist Emiel Vermeulen hem toch nog een race af te snoepen.
In de Kona klasse zagen we een volkomen gelijk opgaande strijd tussen Luciën van Delst en Joost Boon. Reglementair trok eerst genoemde aan het langste eind.
Wedstrijdleider Sebastiaan van Grasstek tenslotte maakte van de prijsuitreiking een mooie show wat zeer veel tevreden gezichten opleverde.

Hierbij de finishlijst, waarbij uitsluitend de volgorde van binnenkomst is opgetekend.
De uitslag in klassen en de tussenstand na 10 wedstrijden wordt z.s.m gepubliceerd op de website van het Watersportverbond.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing18/09/2017 @ 17:06
Zondag 24 september vindt de 10de wedstrijd plaats van de Holland Windsurfing Serie 2017.
We zijn dan te gast bij de WSC Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20 Aalsmeer (Surfeiland).
Start 11.00 uur

Gaarne inschrijfgeld gepast betalen (€ 5,-)
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing11/09/2017 @ 13:57
Met dank voor de snelle publicatie van de uitslag van de 9de wedstrijd van de Holland Windsurfing Serie 2017 bij de WSV Leidschendam en de tussenstand na 9 wedstrijden door afdeling communicatie van het Watersportverbond zijn die nu te vinden via de link www.hollandwindsurfing.nl
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing added 4 new photos.10/09/2017 @ 19:25
Op de Vlietlanden meldden zich 25 deelnemers voor de 9de wedstrijd van de Holland Windsurfing Serie 2017. Lekker windje, dus er kon hard gevaren worden.
Vooral leden van het voormalig Techno Talent Team, die recentelijk zijn gepromoveerd naar het Olympische RS:X board (jeugdklasse) leefden zich uit en bereikten flinke snelheden. Zij probeerden de op een raceboard varende Peter Dannenburg in de Open 9.5m2 klasse een toontje lager te laten zingen, maar de oude rot uit de o.a. vroegere Mistralklasse liet zich niet verschalken en kwam zelfs in alle 5 races als eerste over de finish.
In Leidschendam waren we gewend aan deelname van een groot aantal clubleden, maar dat was dit jaar wat minder.
Ze spraken overigens wel een woordje mee. Thijmen Wissenburch finishte als 2de overall (2de in de 9.5m2 klasse).
Almeerder Luc Schmitz voerde als 3de in deze klasse het contingent RS:X –en aan.
Maurice van Grasstek (SC Ter Aar) haalde zijn zoveelste beker binnen in de Open 7.8m2 klasse.
De Techno U 13 (onder de 13 jaar) klasse ging naar de Almeerse Bibi Heusinkveld, de Techno U17 naar Ter Aarder Matthijs van Wijngaarden en de Techno U15 klasse won Mick Visser op zijn thuiswater.
6 Kona's vandaag! Jurgen van Laarhoven was de beste.
Om onze toekomst niet te vergeten, de 9-jarige “Rookie” Mees Mulder van de WSV Zegerplas voer op een verkorte baan alle 5 races keurig uit.

De volgorde van de deelnemers op de finishlijst kan afwijken van de daadwerkelijke uitslag in klassen doordat het puntenaantal in een klasse het zuivere puntenaantal is en het puntenaantal op de finishlijst het puntenaantal van iedereen bij elkaar opgeteld.
De uitslag in klassen wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de website van het Watersportverbond tezamen met de tussenstand in de jaar competitie.
Er zijn nog 2 wedstrijden te varen, op de Westeinderplas in Aalsmeer en de finale op de Zegerplas in Alphen aan den Rijn
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing05/09/2017 @ 13:08
Voor de 9de wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2017 zijn we op zondag 10 september te gast bij de Windsurfvereniging Leidschendam.
Start: 11.00 uur
Locatie: Parkeerplaats aan het einde van de Rietpolderweg, Leidschendam
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing28/08/2017 @ 13:59
De uitslag in klassen van de 8ste wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2017 bij de SV Windkracht in Dordrecht en de tussenstand na 8 wedstrijden zijn te vinden op de website van het Watersportverbond via de link www.hollandwindsurfing.nl

Er werd de vraag gesteld hoe de uitslag was geweest als de RS:X klasse jeugd niet in de Open 9.5m2 was ondergebracht geweest maar als zelfstandige klasse zoals de Kona klasse had gevaren.

De uitkomst is, zoals te verwachten viel, anders dan die in de overall finishlijst, maar ook verschillend van de uitslag in klasse van de Open 9.5m2 klasse!!
Als antwoord op de de vraag zie bijgaande extra berekening op basis van de genoteerde binnenkomsten, gesorteerd naar klasse.