1e Wedstrijd North Sea Cup

No Comments


Surfclub Ter Aar
1e Wedstrijd North Sea Cup
10/11 mei 2008
Oostende (België)

CARLIJN VERMEULEN WINT IN OOSTENDE

Op het Noordzeestrand van Oostende stonden zo’n 100 surfers aan de start om deel te nemen de North Sea Cup.
Dit evenement bestaat uit 2 wedstrijden, in juni in Frankrijk en in het afgelopen pinksterweekend stond de Belgische aflevering op het programma. rnHet deelnemersveld werd voornamelijk gevormd door windsurfers uit Frankrijk, België en Nederland.
Op beide dagen was de windsterkte gelukkig voldoende om de surfers in totaal 4 manches te laten varen. rnDe windsterkte in combinatie met de stroming bezorgde veel surfers de nodige problemen die echter gaandeweg de wedstrijd steeds beter werden opgelost.
Nederland werd door 5 deelnemers vertegenwoordigd waarvan Carlijn Vermeulen (Langeraar) en Maurice van Grasstek (Rijsenhout) door de Surfclub Ter Aar.
Carlijn hield zich zeer goed staande in het deelnemersveld door onbedreigd de overwinning in de Bic Techno open klasse op te eisen. Ook het overall dames klassement werd zij eerste. In het gemengde overallklassement eindigde tussen de mannelijke deelnemers op een mooie 7e plaats.
Ook Maurice van Grasstek liet in 2 manches zien met de beste mee te kunnen gezien zijn 9e en een 12e plaats. In het eindklassement in de klasse onder 17jaar werd hij knap 15ernDe finale volgt op 21/22 juni in Wimereux Frankrijk.

Martien Vermeulen

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment