7e wedstrijd Holland windsurfingserie 2007

No Comments


7e wedstrijd Holland windsurfingserie 2007, rnAalsmeer 16 september
Westeinder plas

GEJAAGD DOOR DE WIND

Met een tot windkracht 5 bf aantrekkende wind werd afgelopen zondag op de Westeinder plas in Aalsmeer de 7e wedstrijd, in het kader van de Hollandserie gevaren. rnMet nog zo’n 2 wedstrijden te gaan is niemand ( in de diverse klassen) in deze competitie al zeker van zijn of haar eindoverwinning zodat ook deze keer op het scherpst van de snede gestreden werd. rnDat niemand voor elkaar onder wilde doen bleek wel dat in de 1e van de 5 gevaren manches de op zich niet moeilijk uitgelegde baan bijna massaal verkeerd gevaren werd. Nadat de wedstrijdleiding de windsurfers opnieuw hadden geprogrammeerd zorgde dit verder niet meer voor problemen. Wel zorgde de steeds verder toenemende wind enkele surfers voor problemen in de vorm van lichte blessures of materiaalpech. rnIn de open klasse lukte het Nick van de Hoorn ( Ter Aar) net niet om Robbert Jan van Velzen (Oestgeest) van een overwinning af te houden. rnDe 3e plaats was voor Ed de Koning (Aalsmeer) rnMerel van Lammeren (Ter Aar) moest deze keer met een 10e plaats genoegen nemen, nog net voor Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) die dus 11e werd.
Voor Cees van Dongen (Nieuwveen) was ditmaal de 13e plaats het maximaal haalbare. rnOok de strijd bij de Bic Techno’s (de jeugdklasse) is nog lang niet gestreden. Mark Jansen (Almere) 1e Techno, had het minst moeite met de omstandigheden en zelfs surfers in de open klasse konden hem amper bijbenen. De 2e plaats was voor Joep ClasQuin ( Delft) met Mark van Santen kort daarachter op de 3e plaats.
Carlijn Vermeulen (Langeraar) eindigde als 6e maar overall werd ze wel 1e dame. Melvin Rademaker (Zevenhoven) nestelde zich ondanks materiaalpech op een 7e plaats ruim voor Maurice van Grasstek 12e uit Rijsenhout en Jeroen van Dongen (Nieuwveen)

Martien Vermeulen

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment