HollandWindsurfing

Holland Windsurfing

De Holland Windsurfing serie is al jaren een groot succes op de Zuid Hollandse plassen en ver daarbuiten. Of je nu het laatste materiaal, of een oud board en tuigage meebrengt, het maakt niet uit. In deze serie kun iedereen – van jong tot oud - altijd mee surfen.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing28/05/2018 @ 11:45
De officiële uitslag van de 39ste editie van de windsurf marathon "De 2 Uur van Alphen" op de Zegerplas en de tussenstand na 4 wedstrijden in de Holland Windsurfing Serie 2018 zijn de vinden op de website van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond via de link http://www.watersportverbond.nl/holland-windsurfing/uitslagen-tussenstand/
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing added 3 new photos.27/05/2018 @ 18:47
De 39ste editie van de marathon “De 2 uur van Alphen” begon met een zonnetje en een rustig windje. Door een kleine draaiing van de wind werd het soms lastig boeien in de uithoek van de Zegerplas te bezeilen. Aan het slot leek een buitje nog roet in het eten te gooien, maar iedereen probeerde toch het laatste rondje af te maken.
Amsterdammer Fred Hastman had aangekondigd, dat hij naar Alphen kwam om de extra prijs, ter beschikking gesteld door het Museumpark ARCHEON, af te halen. Na de start na hij resoluut de leiding en stond die niet meer af. Missie geslaagd dus.
Op de eerste 7 plaatsen eindigden 6 surfers in de 9.5m2 klasse. Rijssenhouter Maurice van Grasstek haalde een huzarenstukje uit door als 3de te eindigen en hij won daarmee de 7.8m2 klasse.
Onze Belgische gast Johan van Steerteghem eindigde als 4de.
Anouk Wichers finishte op de 18de plaats en was daarmee de snelste van de in totaal 7 dames.
Bart Stegink ( 29ste), Lynn Slootjes (33ste), Evelien Roubroeks (34ste) en met 10 jaar de jongste deelnemer Mees Mulder (37ste) kregen een aanmoedigingsprijs.
De Stand in de HWSerie 2018 na 4 wedstrijden wordt z.s.m. gepubliceerd op de website van het Watersportverbond.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing22/05/2018 @ 15:04
De officiële uitslag van de wedstrijd bij de PZV Amsterdam Windsurfing (HWS 3) en de tussenstand na 3 wedstrijden in de Holland Windsurfing Serie 2018 is te vinden via de link http://www.watersportverbond.nl/holland-windsurfing/uitslagen-tussenstand/
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing22/05/2018 @ 13:30
Op zondag 27 mei a.s. zijn we voor de 4de wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2018 te gast bij de Windsurf Vereniging Zegerplas te Alphen aan den Rijn, Verlengde Aarkade.
De 2 Uur van Alphen wordt voor de 39ste keer gevaren, met recht een klassieker.
Alle klassen starten gelijk en het gaat er om wie in zijn/haar klasse de meeste rondjes vaart. De wedstrijd telt tevens als clubwedstrijd.
Museumpark ARCHEON heeft weer extra prijzen beschikbaar gesteld.
Start 12.00 uur
Eindsignaal 14.00 uur, je mag je rondje na het eindsignaal af maken.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing added 2 new photos.21/05/2018 @ 18:11
De 3e wedstrijd in de Holland Windsurfing Serie 2018 trok 16 inschrijvers. Een mooi zonnetje en een rustig windje, dat soms besloot om enkele surfers een mooi vlaagje te bezorgen. Al planerend trokken ze dan jaloerse collega’s met een sneltrein vaart voorbij.
In de Open 9.5 m2 klasse was good old Fred Hastman heer en meester met 3 gewonnen races en een tweede plaats als aftrek.
Peter Dannenburg en de Belgische gast Patric Roelandts eindigden met een gelijk punten aantal. Patrics eindsprint kwam net te laat om een 2e plaats te veroveren. Die ging naar Peter met een betere aftrek.
De in de Open 7.8 m2 klasse varende Maurice van Grasstek voer knap op een constante 4e overal plaats en hield daarmee 6 surfers met de grote zeilen achter zich.
Rianne Noorlander voer in de Open Techno klasse allemaal 1-tjes en Bernice Roggeband kreeg als nieuweling een aanmoedigingsprijs.
De Kona klasse was helaas maar magertjes bezet en de prijs ging bijna zoals gebruikelijk naar volhouder Lucien van Delst.
Bijgaand de overal finishlijst.
De officiële uitslag in klassen en de tussenstand na 3 wedstrijden volgt z.s.m. op de website van het Watersportverbond.
Holland Windsurfing
Holland Windsurfing14/05/2018 @ 16:26
Op maandag 21 mei a.s. vindt de 3de wedstrijd plaats in de Holland Windsurfing Serie 2018.
We zijn dan te gast bij de PZV Amsterdam Windsurfing.
Adres: Riekerweg 40, 1066 BT Amsterdam
Start: 11.00 uur