Open Nederlands Kampioenschap Windsurfen Jeugd

No Comments

Surfclub Ter Aar Open Nederlands Kampioenschap Windsurfen Jeugd
13/14 oktober 2007, Leidschendam, rnDieter van der Schilden

De WV Leidschendam en Omstreken had zich bijzonder ingespannen om van het ONK Courseracing Jeugd 2007 iets heel moois te maken. Gedurende beide dagen scheen een prachtig herfstzonnetje. Dat was perfect. De wind werkte helaas niet helemaal mee. Gelukkig konden er met een zwak tot matig windje gedurende beide dagen in totaal 7 races worden gevaren.
Een domper op het goed georganiseerde weekend was, dat er door blessures en andere omstandigheden niet voldoende dames en heren in de diverse divisies aan de start waren gekomen om een Nationaal Kampioenschap met de bijbehorende wimpel van het Watersportverbond uit te kunnen reiken.
Bij de meisjes U17 won Carlijn Vermeulen (Langeraar) 6 races. Alleen Lilian de Geus (Almere) wist haar 1 manche af te snoepen en werd tweede gevolgd door haar zusje Esther de Geus.
Esmée Hartveld (Nieuwveen) won de meisjesklasse U15.
De strijd in de BIC Techno klasse U15 ging weer eens tussen de Almeerders Kiran Badloe (Almere) en Thomas van Zelst (Almere). De eerste won 5 van de 7 races en Thomas 2, met Bert Peters (Leidschendam) op een goede 3de plaats.
Bij de BIC Techno’™s U17 werd er flink geknokt om de plaatsen. Marc van Santen (Leidschendam) kwam op zijn thuiswater toch het beste weg en hij won voor Zegerplasser Melvin Rademaker (Zevenhoven) en Delftenaar Jurgen Hoizing.
In de toegevoegde BIC Techno Open 17+ klasse zagen we, dat de normaal op raceboard varende heren op de BIC Techno’™s eveneens bijzonder goed uit de voeten bleken te komen. De in de Holland Windsurfing Serie leidende Nick van der Hoorn (Ter Aar) kwam 6 maal als eerste door de finish, gevolgd door Mark Jansen (Almere) en Sebastiaan Kentrop (Ter Aar).
Van de zeven rookies kwam de Delftse Nienke Nederlof als snelste binnen.
Wereldkampioen RS:X 2006 Casper Bouman kwam op zondag eens even kijken waar zijn surfcarrière ooit eens op een Aloha was begonnen.
De surftoppers Dorian en Adriaan van Rijsselberge maakten van de tombola na afloop van de prijsuitreiking een leuke show.

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment