STA doet NLdoet

No Comments

IMG-20160313-WA0001Een beter NL doet klusdag hebben we niet kunnen wensen afgelopen zaterdag. De klussers van deze dag Harrie, Menno, Melvin, Martien en Cees waren er al vroeg bij. Het had die nacht er voor nog flink gevroren. Het water in de bootrand van de boten op de bankjes gelegen was geheel bevroren.
IMG-20160312-WA0004Op het programma van deze dag stond het realiseren van een launch bank op het programma. Al het hout en andere materialen stonden gereed om iets moois te timmeren. Harry had hiervoor gezorgd, naast een bouwtekening, zodat er direct aan de slag gegaan kon worden. Eerst werd het frame gemaakt, waarna de steigerdelen er op geschroefd konden worden. Dit is sneller geschreven dan uitgevoerd, maar uiteindelijk om 16:00 was alles voor elkaar. De oude bank is afgevoerd naar de stort.

IMG-20160312-WA0003Naast het project van de Launch bank zijn de boten ook onderhanden genomen. Hiervoor was Martien gevraagd die deze klus vakkundig heeft geklaard.

IMG-20160215-WA0000Het zal niemand ontgaan zijn dat er nieuwe steigerplanken zijn aangebracht. Het ziet er weer fantastisch uit! Een nadeel was wel dat de steigerkanten er scherp waren, niet erg bevorderlijk voor het heel houden van onze zeilen. Met een schaaf is dit probleem ook opgelost, door de hoek over de volle steiger lengte af te ronden.

Al met een een leuke en zin volle NL doet klussen dag.

 

 

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment