Alles over de surfclinics

Surfclinics bij Surfclub Ter Aar

Wil je eens wat anders dan een standaard partijtje, bedrijfsuitje of gymles denk dan eens aan een surfclinic bij STA. Wij bieden de mogelijkheid aan groepen om bij ons een losse surfclinic te volgen.

Op deze pagina vind je alle informatie over onze surfclinics.

 

Wie gaat ons lesgeven?

Bij STA hebben we een grote trainersgroep die de wekelijkse lessen, stormchasers groep en de surfclinics verzorgd. Naast trainers met een specifiek windsurf instructeurs diploma zijn er ook trainers die gewoonweg super veel ervaring hebben door al vele jaren op de plank te staan. De trainers kunnen les geven aan de echte rookies (beginners) tot aan de hele fanatieke wedstrijdsufers.

De trainers spreken aan het begin van een les voor via een 'skippersmeeting' waarbij een stukje theorie centraal staat, daarna geven ze vanuit twee boten les op het water. De trainers doen vaak ook nog wat voor op de plank of varen af een toe een stukje mee om nog beter les te kunnen geven.

Moeten we al kunnen surfen?

Van iemand die nog nooit op een surfplank gestaan heeft tot iemand die wekelijks op de plank staat kan bij ons terecht. Wij leren je de beginselen van het windsuren of helpen je nog beter te worden in de skills die je al bezit.

Mocht er nou een groot verschil zitten tussen verschillende deelnemers dan houden we de daar rekening mee en splitsen we de clinic wellicht op in verschillende groepen. Wel samen gezellig op het water maar net een andere opdracht en een specifieke uitleg dat matcht met het niveau van de deelnemers.

 

Welk materiaal kunnen we gebruiken?

STA beschikt over een hele reeks aan planken en zeilen die bij de clinics gebruikt kunnen worden. Mocht je daar meer over willen lezen kijk dan op de surfmateriaal pagina. Daarnaast hebben wij ook genoeg wetsuits, surfschoentjes, zwemvesten en surftrapezes zodat iedereen veilig op de plank staat. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een zwem outfit (het liefst een korte zwembroek of bikini dat onder een wetsuit past) en een handoek.

Daarnaast zijn er bij STA kleedkamers en douches aanwezig waar je je spullen veilig kan achterlaten en mocht het nodig zijn even warm kan douchen.

Wij zorgen er voor dat alles klaar ligt zodat er lekker snel gesurft kan worden, we vragen je alleen om na afloop ook eventjes te helpen met opruimen, vele handen maken licht werk.

Hoe lang duurt zo'n clinic?

We gaan meestal uit van een clinic van ongeveer 3 uur. In deze tijd worden eerste passende wetsuits uitgedeeld en wordt er omgekleed. Daarna wordt er een stuk theorie gegeven op de kant. Meteen daarna gaan we het water op om zo veel mogelijk te oefenen. Moch je het idee hebben dat 2,5 op het water kort is dan kunnen wij je uit ervaring vertellen dat de meeste deelnemers na 2 uur toch redelijk moe beginnen te worden. Drie uur is dus meer dan genoeg tijd!

Wat gaat dat kosten?

Voor al onze tarieven kun je terecht op de tarieven pagina

Hoe vragen we zo'n clinic aan?

Als bovenstaande informatie je interesse heeft gewekt om met een groep deel te nemen aan een surfclinic dan is de volgende stap eigenlijk heel simpel. Vul snel onderstaand formulier in, dan nemen wij snel contact met je op.

Uiteraard moeten onze trainers wel beschikbaar zijn op de gewenste datum, dat laten we dan zo snel mogelijk weten.

Wij geven surfclinics van april tot en met september!

Klik op een van de onderstaande knoppen voor meer informatie!