Windsurflessen

Leren windsurfen bij Surfclub Ter Aar

Bij STA geven we van mei tot de eerste week van september wekelijkse surflessen. Dit is dé beste manier om heel snel kennis te maken met de prachtige windsurfsport of om juist die roestige windsurf skills op te schonen. Als je al wat beter kan windsurfen dan kun je ook bij ons terecht, wil je toevallig nog harder over het water knallen, of juist die specfieke wedstrijd winnen dan ben je bij ons aan het juiste adres om te leren windsurfen.

De volgende lessen zijn mogelijk:

 • Dinsdagavond beginnersgroep (Leeftijd vanaf 10 jaar)
 • Woensdagavond beginnersgroep (Leeftijd vanaf 10 jaar)
 • Donderdagavond gevorderdengroep
 • Donderdagavond wedstrijdgroep

Trainers

Bij STA hebben we een grote trainersgroep die de wekelijkse lessen, stormchasers groep en de surfclinics verzorgd. Naast trainers met een specifiek windsurf instructeurs diploma zijn er ook trainers die gewoonweg super veel ervaring hebben door al vele jaren op de plank te staan. Ze kunnen les geven aan de echte rookies (beginners) tot aan de hele fanatieke wedstrijdsurfers.

Aan het begin van een les spreken de trainers voor via een ‘skippersmeeting’ waarbij een stukje theorie centraal staat, daarna geven ze vanuit twee boten les op het water. Ook doen ze vaak nog wat voor op de plank of varen af een toe een stukje mee om nog beter les te kunnen geven.

De indeling van de trainers over de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond verschilt ieder jaar een beetje en zal in het voorjaar bekend gemaakt worden.

Bic Techno surfmateriaal bij STALesmateriaal

Voor de trainingen heeft de surfclub 20 Bic Techno’s beschikbaar en nog 5 Kona’s. Het maximum aantal deelnemers per avond blijft beperkt tot 20, iedereen kan dus tegelijkertijd surfen. Je kan natuurlijk ook op eigen materiaal lessen, mits voorzien van een zwaard. Voor meer informatie over surfmateriaal kijkt u op de materiaal pagina.
De club heeft voldoende surfpakken waar je tijdens het EERSTE surfseizoen gebruik van mag maken. Een passend surfpak mag voor het trainingsseizoen naar huis meegenomen worden. Voor de bruikleen surfpakken en schoentjes (1e jaars) moet er een bedraag van €20,- betaald worden.

Inschrijven voor de lessen

Om deel te kunnen nemen aan de surflessen, zal je eerst lid moeten worden bij Surfclub Ter Aar. Je kan je aanmelden via het lidmaatschap formulier op de lidmaatschap pagina. In dit formulier kan je ook interesse voor de surflessen opgeven. In het voorjaar (maart/april) benaderen we alle geïnteresseerden met de laatste informatie en in welke groep je als cursist wordt ingedeeld. 

Voor het lidmaatschap, lessen, lesmateriaal, borg en mogelijk kluishuur worden verschillende bedragen in rekening gebracht per seizoen. Het overzicht hiervan vind je op de lidmaatschap pagina.

Hoe ziet een lesavond er uit

Een trainings- of lesavond ziet als volgt uit:

 • Aanwezig zijn om 18:15 uur. Het is de bedoeling dat je je meldt bij de leiding. Iedere lesavond wordt er afgetekend op de aanwezigheidslijst.
 • Plank en tuig opzoeken en optuigen. Jullie worden hierbij geholpen door de trainers.
 • Omkleden. De club heeft voldoende surfpakken waar je tijdens het EERSTE surfseizoen gebruik van mag maken. Een passend surfpak mag voor het trainingsseizoen naar huis meegenomen worden. Voor de bruikleen surfpakken en schoentjes (1e jaars) moet er een borg van 15 euro betaald worden.
 • Cursisten worden geacht ten allen tijde een zwemvest tijdens het surfen te dragen.
 • Skippers meeting om 18:45 uur. Samenkomst met de trainer waar je les van krijgt. Hier wordt dan verteld wat er die avond gedaan zal worden.
 • Aanvang les / training 19:00 uur. Het is de bedoeling dat iedereen dan het water op is .
 • De cursisten worden vanuit een volgboot door de trainers begeleid. Wil je naar de kant dan meld je dit eerst even bij jouw trainer.
 • Rond 20:30 gaan we weer van het water af.
 • De planken worden door de cursisten (en of ouders) zelf weer opgeborgen en de zeilen afgetuigd. Voor hulp even de begeleiding van die avond benaderen.
 • Omkleden en voor het weggaan wel even afmelden bij je trainer.
 • Het surfpak, de schoentjes en zwemvesten dienen op de daarvoor bestemde plekken op geborgen worden.
 • Vaak wordt er in het clubhuis ook nog even nagepraat over de avond; voel je welkom.

De trainingsavonden starten vanaf de eerste week van mei en lopen door tot de eerste week van september.

LET OP: Deelname geschiedt op eigen risico!