Techno293 klasse twee nieuwe leeftijdscategorieen toegevoegd

No Comments

Overgenomen van Techno-Talents. Door RJ op 8 October 2009

Afgelopen zomer hebben de leden van de internationale Techno293 klasse twee nieuwe leeftijdscategorieen aan de officieele Techno 293 klasse regels toegevoegd.
Om een duidelijk antwoord te hebben bij vragen over het te gebruiken materiaal, zijn de divisies ‘˜U13’² en ‘˜Open’™ nu officieel vastgelegd.
Techno U13 : Voor surfers jonger dan 13 jaar. De U13 divisie mag 5.8 m2 als maximale zeilmaat gebruiken. Bij te harde wind mag een zeil van 5.0 m2 of kleiner gebruikt worden.
In de praktijk: Surfers U13 varen met 5.0 of kleiner en bij lichtweer kunnen ze het Techno One Design 5.8 zeil gebruiken. Hiermee worden jonge surfers fysiek tegen zichzelf beschermd.

Techno Open: Deze leeftijdsgroep is niet helemaal nieuw, maar bestond internationaal nog niet officieel. Techno293 surfers ouder dan 16 mochten tijdens buitenlandse wedstrijden wel meedoen, maar de status was niet officieel. Dit was dan ook terug te zien in de deelnemersaantallen.

Tijdens internationale wedstrijden gelden voortaan dezelfde materiaal regels voor 17+ als U17 surfers. De leeftijd is dus vrij, het materiaal is One Design.

De nieuwe regels en leeftijdscategorieen zijn officieel vanaf 1 januari 2010.

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment