The Mission 5th Edition

Windsurfclub Ter Aar rn”The Mission 5th Edition”
23-24 aug. 2008 rnBrouwersdam rnGrevelingenmeer, Zeeland

RENSKE MOLENWIJK EN CARLIJN VERMEULEN SUCCESVOL OP “DE MISSION”

Nu de meeste vakanties bijna voorbij zijn gaan de wedstrijden voor de Ter Aarse windsurfers weer in alle hevigheid verder. rnOp het programma van afgelopen weekend stond een tot de grootst uitgegroeide windsurfspektakels van de Benelux en waarschijnlijk van Europa, namelijk “De Mission”.

Ruim 350 windsurfers uit binnen-en buitenland waren op dit evenement, wat zijn 5 jarig lustrum vierde, afgekomen. rnDe wedstrijd vond zoals altijd plaats op de Grevelingen en wel bij de Kabbelaarsbank. Eens te meer blijkt dit een schitterende locatie wat zowel de faciliteiten als de wind betreft. Beide dagen stond er namelijk genoeg wind om iedereen evenveel heats te laten varen en wat door de strakke organisatie ook prima lukte. rnOok zo’n 6000 toeschouwers en belangstellende hadden de weg naar de Brouwersdam gevonden om al het spektakel gade te slaan.

De Ter Aarse afvaardiging blijft ook steeds maar groeien. Dit maal bestond de groep uit 22 windsurfers die, al dan niet in wedstrijdverband , het ruime sop kozen. rnDe deelnemers werden onderverdeelt in 4 leeftijdscategorieën en een Pro fleet (topsurfers).
Bij de groep Boys t/m 14 werd Joris van Essen (Bloemendaal) in zijn 1e grote wedstrijd gelijk al zeer knap 14e van de 50 jongens. Jeroen van Dongen (Nieuwveen) werd 24e met vlak daarachter Kevin Cats (Ter Aar) als 25e rnDe pas enkele maanden surfende Job Janmaat (Nieuwveen) blijkt een snelle leerling met zijn 38e plaats.

De Girls t/m 14 deden het zonodig nog beter met 2 podium plaatsen. Lisette Schoots (Rijnsaterwoude) bezette zo trots als een pauw de 3e plaats nog net voor Esmee Hartveld als 4e. rnMisschien wel de gelukkigste deelnemer van allemaal was Lilian Schoots (Rijnsaterwoude). Ze eindigde als 7e maar werd wel door de wedstrijdcommissie aangewezen als supertalent wat haar een geldbedrag van 500 euro voor ondersteuning in de windsurfsport opleverde. Anne van Lammeren (Ter Aar) wist knap de 8e plaats voor zich op te eisen.

De Guys t/m 18 vormde de grootste groep, in al dat geweld greep Melvin Rademaker (Zevenhoven) helaas net naast een podium plaats ondanks 2 maal een 1e plaats in de heats. Maar zijn 7e plek is toch zeer knap te noemen. Robin Koeleman (Ter Aar) werd 17e, Maurice van Grasstek (Rijsenhout) 19e .

Carlijn Vermeulen (Langeraar) werd bij de Girls t/m 18 na een spannende strijd glorieus 1e. Hiermee zette ze haar knappe prestatiereeks na haar 3e plaats op het W.K. in Polen voort. Evelien Rietdijk (Leimuiden) mocht met haar 5e plaats ook nog een beker in ontvangst nemen. rnBij de Ladies boven 18 zag Renske Molenwijk (Amstelveen) haar niet geringe inspanning, en pas na de laatste heat, met een 1e plaats beloont wat in deze grote groep een geweldige prestatie is.

Ook de masters waren ruim vertegenwoordigt en met een 18e plaats van de 50 deelnemers presteerde Cees van Dongen (Nieuwveen) uitstekend. rnIn de Pro fleet was het Sebastiaan van Grasstek (Rijsenhout) die zijn topklassering pas in de laatste heat moest prijsgeven en net geen podium plaats opleverde, maar zijn 6e plaats was toch boven verwachting.