CLUBKAMPIOENEN SURFCLUB TER AAR 2006

SEBASTIAAN KENTROP EN CARLIJN VERMEULEN CLUBKAMPIOENEN SURFCLUB TER AAR 2006

Twee jeugdige leden van de surfclub Ter Aar hebben het afgelopen weekend de felbegeerde titel kampioen van Ter Aar in de wacht gesleept.
Na een felle competitie van in totaal 9 wedstrijden kon pas in de laatste wedstrijd de definitieve einduitslag worden opgemaakt. Einduitslag Clubkampioenschap STA 2006
Bijzonder was dat in elke leeftijdgroep het verschil in punten erg klein was. rnBij de senioren wisselde tijdens het seizoen de beide kemphanen Sebastiaan Kentrop (Ter Aar) en Nick van de Hoorn (Ter Aar) geregeld de eerste plaats. Na een goede serie in de laatste wedstrijd mag Sebastiaan zich algeheel kampioen noemen.Een knappe prestatie van deze pas 18 jarige surfer.
De strijd om de derde plaats ging tussen twee dames. Saskia van Smoorenburg uit Leimuiden en Carlijn Vermeulen uit Langeraar gaven elkaar geen duimbreed toe. Met slechts 3 punten verschil, wat over een geheel seizoen gezien is te verwaarlozen, eindigde junior Carlijn dus als derde met Saski op een vierde plaats. Met deze derde plaats is de 15 jarige Carlijn gelijk eerste dame.Evelien Rietdijk (Leimuiden) moest helaas de laatste wedstrijd door een blessure laten schieten maar eindigde wel achter Saskia als derde dame. Dat de jeugd dit seizoen zich zeer goed liet gelden blijkt wel uit het feit dat ook Maurice van Grasstek uit Rijsenhout tussen al dit geweld prima presteerde. De veertienjarige Maurice nestelde zich op een mooie 5e plaats. Ook de rookies (1e en 2e jaars beginners) waren in een felle strijd verwikkeld. Jeroen van Dongen uit Nieuwveen was de laatste wedstrijd heer en meester maar kon toch niet voorkomen dat Kevin Cats uit Ter Aar er met de hoofdprijs vandoor ging. De derde prijs ging naar Menno Rietdijk uit Leimuiden.
De masters (klasse boven 35 jaar) waren dit jaar ook goed vertegenwoordigd. In het wedstrijdveld zochten zij elkaar geregeld op om zo hun eigen strijd te varen. Winnaar bij deze markante groep werd Harrie Egberts uit Langeraar. Harrie Kentrop (Ter Aar) en Cees van Dongen wisten hem geregeld het vuur aan de schenen te leggen, maar met bovenmatige inspanning, een prima wedstrijdinzicht en af en toe een beetje geluk wist hij toch de titel toch naar zich toe te trekken.

Martien Vermeulen