Club informatie

Genieten op het water bij windsurfclub Ter Aar

Windsurfen is gaaf, dat kunnen vele duizenden windsurfers in Nederland je vertellen. Vol in plané race je over het water. Onderling test je elkaars snelheid en tactiek. Ben je op zee, dan berijd je de meest krachtige golven en maak je enorme loops. De laatste trucs probeer je uit, in de lucht duik je onder je zeil door en je landt achterstevoren. Surfen is en blijft één van de meest fantastische sporten!
Samen met wat andere surfers evalueer je de laatste move en maak je een carpoolafspraak naar die geweldige spot aan de andere kant van het land, of misschien wel van Europa. In het clubhuis kom je bij na een dag vol extase. De BBQ wordt tevoorschijn gehaald en ’s avonds is er een relaxte beachparty waar de huis-dj’s laidback sounds aan elkaar mixen. Windsurfen is veel meer dan een sport alleen, het is een lifestyle.
Ben je enthousiast geworden, kom dan gewoon langs tijdens de lessen op dinsdag-, woensdag- en donderdag-avond of tijdens de wedstrijddagen!

Surfclub Ter Aar

Windsurfclub Ter Aar is al 40 jaar een zeer actieve vereniging. Met als thuisbasis de Langeraarse Plassen ligt het clubhuis ideaal op openbaar terrein aan het water. Er is een plankenstalling aanwezig waar leden van de surfclub hun spullen kunnen stallen. Mocht je nog geen eigen surfmateriaal hebben dan kan je het surfmateriaal van de surfclub gebruiken.

De surfclub verzorgt ook lessen en trainingen. De deelnemers krijgen in drie verschillende groepen, ingedeeld naar het niveau, hun instructies van ervaren instructeurs. Op dinsdag-, woensdag-, en donderdagavond krijgen de beginners tot gevorderden de kans om het windsurfen onder de knie te krijgen. Heb je de basisbeginselen onder de knie dan kom stroom je door naar de volgende groep. Hier leer je alles nog beter, zoals hoe je sneller kan varen en op een juiste manier boeien kan ronden. Vind je het wedstrijdsurfen leuk en trekt het tactisch varen je aan, dan kan je nog doorstromen naar de trainingsgroep waar je echt op wedstrijdgericht gaat trainen.

Naast het geven van lessen en trainingen houdt de surfclub ook nog vele andere activiteiten. Clubwedstrijden, waarin je strijdt tijdens het seizoen voor de overwinning aan het eind van het jaar. Daarnaast zijn er nog een aantal losse evenementen zoals het Weekend van Ter Aar (10 uurs race), de IJspegel, en natuurlijk niet te vergeten de gezellige clubdagen met veel wind, zon en een barbecue als afsluiting. Lekker chillen bij de club en even een middag verwijderd van het drukke leventje. Stel je hebt kennis gemaakt met de surfsport en dat is goed bevallen. Je gaat verder en blijft goed gaan tijdens je eerste wedstrijden. Zonder dat je het van tevoren had kunnen bedenken, blijk je uit het juiste surfhout gesneden te zijn. In dat geval zijn de talentontwikkelingsactiviteiten wellicht wat voor jou! Je gaat meevaren in de trainingsgroep en misschien kan je wel trainingsweken gaan volgen via het watersportverbond.