Clinics

Surfclinics bij Surfclub Ter Aar

Wil je eens wat anders dan een standaard partijtje, bedrijfsuitje of gymles denk dan eens aan een surfclinic bij STA. Wij bieden de mogelijkheid aan groepen en individuen om bij ons een losse surfclinic te volgen in de maanden mei tot en met september.

Op deze pagina vind je alle informatie over de surfclinics

Moeten we al kunnen surfen?

Van iemand die nog nooit op een surfplank gestaan heeft tot iemand die wekelijks op de plank staat kan bij ons terecht. Wij leren je de beginselen van het windsuren of helpen je nog beter te worden in de skills die je al bezit.

Mocht er nou een groot verschil zitten tussen verschillende deelnemers dan houden we de daar rekening mee en splitsen we de clinic wellicht op in verschillende groepen. Wel samen gezellig op het water maar net een andere opdracht en een specifieke uitleg dat matcht met het niveau van de deelnemers.

Welk materiaal kunnen we gebruiken?

STA beschikt over een hele reeks aan planken en zeilen die bij de clinics gebruikt kunnen worden. Mocht je daar meer over willen lezen kijk dan op de surfmateriaal pagina. Daarnaast hebben wij ook genoeg wetsuits, surfschoentjes, zwemvesten en surftrapezes zodat iedereen veilig op de plank staat. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een zwem outfit (het liefst een korte zwembroek of bikini dat onder een wetsuit past) en een handoek.

Daarnaast zijn er bij STA kleedkamers en douches aanwezig waar je je spullen veilig kan achterlaten en mocht het nodig zijn even warm kan douchen. Wij zorgen er voor dat alles klaar ligt zodat er lekker snel gesurft kan worden, we vragen je alleen om na afloop ook eventjes te helpen met opruimen, vele handen maken licht werk.

Bic Techno surfmateriaal bij STA

Hoe lang duurt zo’n clinic?

We gaan meestal uit van een clinic van ongeveer 3 uur. In deze tijd worden eerst passende wetsuits uitgedeeld en wordt er omgekleed. Daarna wordt er een stuk theorie gegeven op de kant. Meteen daarna gaan we het water op om zo veel mogelijk te oefenen. Moch je het idee hebben dat 2,5 op het water kort is dan kunnen wij je uit ervaring vertellen dat de meeste deelnemers na 2 uur toch redelijk moe beginnen te worden. Drie uur is dus meer dan genoeg tijd!

Wat gaat dat kosten?

Voor deze clinic van 3 uur vragen wij €40,- per persoon. Hier zit het benodigde surfmateriaal, de wetsuits en schoentjes bij in. 

We organiseren een clinic voor minimaal 6 personen.

Hoe vragen we zo’n clinic aan?

Als bovenstaande informatie je interesse heeft gewekt om met een groep deel te nemen aan een surfclinic dan is de volgende stap eigenlijk heel simpel. Vul snel het clinics inschrijfformulier onderaan deze pagina in, dan komen snel bij je terug.

Uiteraard moeten onze trainers wel beschikbaar zijn op de gewenste datum, dat laten we dan zo snel mogelijk weten.

Wij geven surfclinics van april tot en met september!