Surfmateriaal

Bic Techno surfmateriaal bij STAPlanken & Zeilen

Surfclub Ter Aar heeft 20 Bic Techno 293 OD in haar bezit met bijbehorende reeks zeilen in alle maten (5.8, 6.8, 7.8 en allerlei kinder/beginners zeilen in kleinere maten).
Deze Techno surfsets zijn verworven uit fondsen die onze vereniging steunen. De Techno’s worden zoveel mogelijk ingezet ten behoeve van haar jeugdleden en leden om het surfen onder de knie te krijgen.

Omdat het Techno board een maximum gewicht van +-75kg hanteert, hebben we ook voor de volwassene surfers een aantal Kona One Design boards beschikbaar. Daardoor kan het hele gezin op dezelfde lesavond bij ons lessen en is de herintreder bij ons ook welkom!

Door gebruik slijt het materiaal en zal de surfclub toch een keer voor vervanging moeten zorgen. Ook zal schade aan het materiaal gerepareerd moeten worden. Als vereniging vragen wij daarom een vergoeding voor het gebruik van het materiaal van de vereniging

Wetsuits

Door het windsurfseizoen heen kan het weer erg verschillend zijn. De watertemeratuur kan verschillen, er kan veel zon schijnen of juist regen vallen, en het kan zacht of hard waaien. Terwijl je bezig bent op de plank wil je het in ieder geval niet koud hebben. Om dit te verkomen dragen we tijdens het surfen vrijwel altijd een wetsuit. De naam zegt het al, je zal wel nat worden als je een wetsuit draagt en in het water valt. Echter, zorgt dit kleine laagje water voor warmte-isolatie, hierdoor koel je minder snel af en raak je ook minder snel oververhit.

Bij de surfclub hebben we een hele reeks aan wetsuits en schoentjes die je het eerste lesseizoen of tijdens de clinics kan gebruiken, je hoeft alleen zwemkleding mee te nemen om onder het wetsuit te dragen.

Sponsordeals bij surfshops

Wij hebben een langlopende samenwerking met surfshop Siem de Jong in Delft. Mocht je op zoek zijn naar een wetsuit, een plank of een zeil neem dan een kijkje in hun surfwinkel. Als je bij de kassa vermeld dat je lid bent bij Surfclub Ter Aar dan krijg je 10% korting op surf aankopen.

Box 4 all

Een belangrijk deel van de windsurfsport is het vrije surfen buiten de lessen om. De wind opzoeken en lekker knallen op het water met al je surfvrienden of vriendinnen. Omdat aan surfmateriaal vaak een aardig prijskaartje hangt en de stap om je eigen surfmateriaal aan te schaffen dus een grote is, bieden we bij STA een Box 4 all aan. De box 4 all is een surfkluis die je deelt met een aantal anderen leden die ook nog geen eigen surfmateriaal hebben. De kluis is gevuld met verschillende surfsetjes zodat er voor de verschillende weersomstandigheden altijd een geschikt setje beschikbaar is. Door deze kluis kan je dus al tijdens je eerste surfjaren lekker vrij gaan surfen op de club zonder zelf een set aan te hoeven schaffen. We adviseren wel om na een jaar of twee wel zelf materiaal aan te schaffen.

De kosten voor het gebruik van de ‘box 4 all’ bedragen €75,- per clubseizoen.

Losse materiaalverhuur

Mocht je nou nog geen eigen surfmateriaal hebben en wil je wel graag aan wedstrijd bij een andere verenigingen meedoen of lekker een weekendje windsurfen bij een andere surfspot in het land, huur dan surfmateriaal van de club! Hieronder zie je welke tarieven we daarvoor hanteren. Lijkt dit je wat, doe dan een verhuur verzoek via onderstaand formulier. Neem ook even de voorwaarden door die naast het formulier te vinden zijn.

STA leden die betalen voor lesmateriaal
 BT setje (board plus tuigage)Tuigage of  BT Board
Één dag€15,-€10,-
Twee dagen€25,-€20,-
Drie tot max 7 dagen€70,-€50,-
STA leden die niet betalen voor lesmateriaal
 BT setje (board plus tuigage)Tuigage of  BT Board
Één dag€25,-€20,-
Twee dagen€40,-€30,-
Drie tot max 7 dagen€100,-€70,-

Voorwaarden materiaalverhuur

Voor het gebruik en uitlenen van STA Surfmateriaal zijn de volgende regels van kracht:

  1. Er kan gebruik gemaakt worden van clubmateriaal tijdens de lessen en wedstrijden en evenementen georganiseerd door of bij Surfclub Ter Aar. Hiervoor betaalt een lid per lesseizoen, prijzen zijn te vinden op de tarieven pagina
  2. Leden die gebruik maken van lesmateriaal zoals bedoeld onder punt 1 kunnen gratis gebruikmaken van dit materiaal tijdens de door de club georganiseerde wedstrijden en evenementen.
  3. Een lid kan ook buiten de lessen en evenementen van de surfclub gebruik maken van clubmateriaal. Bijvoorbeeld tijdens wedstrijden of andere evenementen binnen Nederland. Hiervoor dient men een aanvraag in waarin een uitlever- en inname datum wordt afgesproken. Dit kan via een mailtje naar bestuur of via de trainers.
  4. Voor extra gebruik van het surfmateriaal worden de volgende kosten in rekening gebracht.
  5. Indien het surfmateriaal niet binnen de afgesproken uitleenperiode is ingeleverd, dan worden de bedragen, onder punt 4 genoemd, voor de extra dagen in rekening gebracht.
  6. De gebruiker van het surfmateriaal zal voor ontstane schade aansprakelijk gesteld worden.