Cadiz EK windsurfen jeugd – Techno293 1 – 5 januari 2007

Voorbereidingen voor EK windsurfen jeugd – Techno293 in volle gang

Nog iets meer dan een week en dan vertrekken de Nederlandse deelnemers aan het Europees Kampioenschap windsurfen Techno 293 naar een warmer oord. Geen slecht vooruitzicht, met de eerste ochtend ijs krabben net achter de rug!

Van 1 tot en met 5 januari wordt in Cadiz, zuid Spanje, het EK Techno293 georganiseerd. Nederland wordt vertegenwoordigd door Carlijn Vermeulen uit Ter Aar, Joep Clasquin uit Delft, Jurgen Hoitzing uit Delft, Laura v/d Blij uit Wassenaar, Marc van Santen uit Leidschendam en Mark Jansen uit Almere.


Onder begeleiding van coach Marc Lamey en trainers Robbert-Jan Velzen en Xavier van Lijden zullen ze zich de dagen voorafgaand aan het EK gaan voorbereiden op het evenement. De doelstelling vooraf is om vooral zo hóóg mogelijk te eindigen, ervaring op doen en te kijken wat het niveau internationaal is. Een beter begin van het jaar kunnen de trainers zich niet wensen bij het uitwerken van een uitgebreid trainingsplan voor 2007 ter voorbereiding van het WK begin september.

De Techno293 eenheidsklasse is sinds een jaar de officiële internationale jeugd wedstrijdklasse erkend door ISAF en opgenomen als dé jeugdklasse in het talentontwikkelingsprogramma van het Watersportverbond.

De laatste info en updates zullen gedurende het evenement te volgen zijn via de officiële evenement website ( http://www.fav.es/nyr/en/ ), maar ook via de sites van de Nederlandse Techno293 klasse vereniging ( http://www.wedstrijdsurfen.nl & Techno Class Nl ).

Bijgevoegde foto: surfers van links naar rechts;
Jurgen Hoitzing, Marc van Santen, Mark Jansen, Joep Clasquin, Carlijn Vermeulen en Laura van de Blij.