SURFSEIZOEN WEER VAN START

Surfclub Ter Aar
1e clubwedstrijd 11 maart 2007
Langeraarse Plassen

Eindelijk was het dan weer zo ver, afgelopen zondag was de dag waar veel Ter Aarse windsurfers naar uit keken; er stond namelijk weer een wedstrijd op het programma.
Ook de weersomstandigheden leken zich prima aan het schema aan te passen. Met een ideaal windje met flink wat zon stond jong en oud op de plank om de strijd weer met elkaar aan te gaan.
Bij de senioren begonnen de beide kemphanen van vorig seizoen, Nick v/d Hoorn en Sebastiaan Kentrop (beide Ter Aar), waar zei vorig jaar me geƫindigd waren; zei waren ook ditmaal weer in een felle strijd verwikkeld. Nadat beide 2 van de 5 manches hadden gewonnen moest de laatste manche de beslissing brengen. Dit keer viel dit in het voordeel van Nick uit zodat hij hiermee de dagprijs veroverde. rnDat beide heren zo hard gingen was waarschijnlijk het gevolg dat zei door maar liefst 4 dames werden achtervolgd. Door zeer constant te varen kwamen Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) en Merel van Lammeren (Ter Aar) het dichtst en eindigde zei daardoor als derde en vierde.

De strijd in de alsmaar groter wordende Bic Technovloot (jeugdklasse) werd gewonnen door Carlijn Vermeulen (Langeraar), op de voet gevold door Evelien Rietdijk (Leimuiden) rnAchter deze 2 woede een hevige strijd tussen Robin Koeleman (Ter Aar) Maurice van Grasstek uit Rijsenhout en Melvin Rademakers (Zevenhoven). Doordat Robin in de eerste manche al een beslissende voorsprong wist op te bouwen wist hij deze strijd in zijn voordeel te beslissen en werd hiermee 3e met kort daarachter Maurice die netaan Melvin voor wist te blijven.

Ook de kleinste jeugd had er weer zin in was goed vertegenwoordigd.
Met 3 maal een mancheoverwinning won Jeroen van Dongen (Nieuwveen) de dagprijs. De andere 2 manches waren een prooi voor Kevin Cats (Ter Aar) die hiermee een keurige 2e plaats behaalde.
Johannes Snoek (Leimuiden) wist alle keren als derde te eindigen, waardoor hij ook in de totaalstand op die plaats belande.

Martien Vermeulen