Holland Windsurfing opend seizoen

Nieuwsbericht

27-3-2007

Holland windsurfing seizoen opent windsurfseizoen met succes

Met een oostenwindje van 4 à 5 BF en een zonnetje was het een ideale dag om op de Langeraarse Plas het surfseizoen 2007 in te varen. Na het experiment in 2006 met de omschakeling van het jarenlang voorgeschreven jeugdboard Aloha naar de BIC Techno 293OD lijkt de omschakeling geslaagd. Na de goede ervaringen bij het ONK 2006 heeft ook een aantal BIC surfers uit Almere de weg naar Holland Windsurfing gevonden. Aan het begin van het seizoen is het altijd afwachten hoeveel surfers/surfsters besluiten het water op te gaan. Met een veld van in totaal 30 deelnemers was iedereen zeer tevreden.

Gevaren werd in een zestal klassen met een eigen klassenuitslag. Dit is ook de meest eerlijke berekening. Surfers uit een andere klasse zijn zo niet meer van invloed op het aantal punten, dat je in je eigen klasse krijgt.

De verleiding is groot nog even in de overall lijst van binnenkomst te kijken, omdat daar gebeurde wat gebeuren kan met een overall punten toedeling. Van de Almeerse tweeling stond Lilian de Geus met 44 punten op een 17de plaats en Esther de Geus met 47 punten op een 19de plaats.
Bij de afzonderlijke berekening in hun eigen klasse eindigden beiden met 16 punten, maar aangezien Esther in een race een betere score had dan Lilian werd zij in haar klasse 5de en Lilian 6de!!!
Bekijken we verder de overall finishlijst, dan valt op, dat de winnaar van vorig jaar, Sebastiaan Kentrop (Open klasse 7.8m2) driemaal als eerste en éénmaal als tweede binnenkwam. Hij werd gevolgd door Robbert-Jan van Velzen op een hybride plank (Open klasse 9.5m2), Saskia van Smoorenburg (Open klasse 7.8m2, tevens beste dame) en Randy Zandbergen (Open klasse 9.5m2 , tevens beste master). Om en om dus. Knap was de prestatie van Mark van Santen, die op een BIC Techno U17 als 5de finishte en daarmee natuurlijk ook zijn klasse won.

Op de website hollandwindsurfing.nl treft u nu de complete uitslagen, info en veel foto’s aan over deze leuke wedstrijdserie. Deze website werd door het Watersportverbond ontwikkeld en aangeboden aan de organisatie van de wedstrijdserie en levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de basis van het wedstrijdsurfen, de regionale serie gedragen door diverse surfverenigingen in het land.

Kijkt u dus gerust even op de website en windsurft u, kom dan deelnemen, de serie staat open voor iedere windsurfer die eens wil wedstrijdsurfen!

Internetadres: http://www.hollandwindsurfing.nl
E-mailadres:surfen@watersportverbond.nl