3e clubwedstrijd 15 april 2007

Surfclub Ter Aar
3e clubwedstrijd 15 april 2007
Langeraarse Plassen

NICK V/D HOORN EN CARLIJN VERMEULEN SURFEN NAAR OVERWINNING

Op de Langeraarse plassen ging afgelopen zondag de strijd verder met als inzet wie zich aan het eind van het jaar clubkampioen mag noemen.
Met 25 graden en onbewolkt kwamen zo’n 20 deelnemers aan de start wat voor een clubwedstrijd een prima aantal is. Het varen van een 2 uurs marathon was dit keer de opdracht die de surfers moesten zien te volbrengen. Enig minpuntje was de vrij zwakke wind uit oostelijke richting die meestal, zoals ook dit keer, erg vlagerig is. Bij de senioren was het Nick v/d Hoorn (Ter Aar) die 9 ronden wist te volbrengen en daarmee de wedstrijd won. Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) was de enige die Nick kon volgen en zij werd met evenveel rondjes, zei het op enige afstand 2e. Sebastiaan Kentrop 3e (Ter Aar) Merel van Lammeren 4e (Ter Aar) en Richard Kentrop 5e (Ter Aar) konden dit keer beide koplopers niet bijhouden en zij eindigde met 8 volbrachte ronden. Op een 6e plaats en eerste jeugdsurfer eindigde Carlijn Vermeulen (Langeraar) op een Bic Techno met 7 rondjes.
In de Bic Techno klasse werd Evelien Rietdijk (Leimuiden) 2e die op het laatst nog alles moest geven om Robin Koeleman 3e (Ter Aar) van het lijf te kunnen houden. Ook de strijd bij de masters was mede dank zij de prettige temperaturen zeer hevig. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleek dat Harrie Egberts (Langeraar) zich 1e master mocht noemen. Cees van Dongen 2e (Nieuwveen), Harrie Kentrop 3e (Ter Aar) en Peter van Smoorenburg 4e (Leimuiden) gooide alle geoorloofde en minder geoorloofde middelen in de strijd om de uitslag te doen kantelen, maar Harrie Egberts was niet te intimideren wat hem dus de eerste plaats opleverde.Van de allerjongste uit het deelnemersveld won Jeroen van Dongen (Nieuwveen) het van Menno Rietdijk (Leimuiden) de beide de baan 5 maal wisten te ronden. Laura Braam (Ter Aar) volgde Jeroen en Menno op enige afstand, maar nadat zij 3 keer het rondje had gevaren werd zij toch knap derde.

Martien Vermeulen