TER AARSE WINDSURFERS SUCCESVOL IN LEIDSCHENDAM EN ALPEN A/D RIJN

Surfclub Ter Aar
3e wedstrijd Holland windsurfingserie 2007 te Leidschendam 29 april 2007 en
2 uurs marathon te Alphen a/d Rijn 30 april 2007

TER AARSE WINDSURFERS SUCCESVOL IN LEIDSCHENDAM EN ALPEN A/D RIJN

Maar liefst 2 aansprekende surfwedstrijden stonden er afgelopen zondag en de daarop volgende koninginnedag op het programma. In de Hollandserie was het de beurt aan Leidschendam om de 3e wedstrijd , in een serie van 9, voor haar rekening te nemen. De dag daarop werd op de Zegerplas altijd traditioneel op Koninginnedag de 2 uurs marathon van Alphen a/d Rijn gevaren. Mede dankzij de aangename omstandigheden, nl wind en zomers aandoende temperaturen, kwamen in Leidschendam en Alphen a/d Rijn in totaal zo’n 47 surfers aan de start. De Ter Aarse surfclub was in beide wedstrijddagen met totaal 16 man/vrouw sterk vertegenwoordigd. Wat opvalt is dat de Bic Techno klasse uit steeds meer deelnemers gaat bestaan. Deze eenheidsklasse, die nu zijn 2e jaar is ingegaan, is hard op weg om een groot succes te worden. In Leidschendam stonden er maar liefst 21, voornamelijk jonge surfers(sters), op een Bic Techno. De beste van allemaal was Carlijn Vermeulen uit Langeraar die Mark Jansen uit Almere met 1 punt verschil wist te verslaan. Het brons was voor Evelien Rietdijk (Leimuiden) De klassering van de overige Ter Aarse surfers was: Robin Koeleman (Ter Aar) 6e, Maurice van Grasstek (Rijsenhout) 7e, Melvin Rademaker (Zevenhoven) 11e, Jeroen van Dongen (Nieuwveen) 13e, en Kevin Cats (Ter Aar) 17e.
De prijzen in de open klasse kwamen ook dit maal in Ter Aarse handen terecht . Nick v/d Hoorn (Ter Aar) wist met 2 punten voorsprong Johan v/d Lippe (Ter Aar) te verslaan. Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) was de enige die op rondbodems varende heren enigszins kon bedreigen en kwam maar 3 punten tekort voor een nog hogere klassering. Met deze 3e plaats werd ze in het dames klassement uiteraard eerste met gelijk daarachter Merel van Lammeren op een uitstekende 2e plaats. Cees van Dongen (Nieuwveen) werkte zich in de mastersklasse prima omhoog naar een 4e positie. rnDe 1e plaats in de marathon van Alphen was in de Technoklasse wederom een prooi voor Carlijn Vermeulen. Met 1 ronde minder knokte Melvin Rademaker zich naar een 2e plaats, gevolgd door Maurice van Grasstek en Robin Koeleman. Winnaar in de open klasse werd Dick Hoekstra uit Eindhoven met Elco Vlaar uit Alphen a/d Rijn op een 2e plaats. Derde overall en de prijs voor de beste dame in Alphen was hier ook nu weer voor Saskia van Smoorenburg.

Martien Vermeulen