Super 8, Oostvoornse Meer 2-3 juni 2007

Surfclub Ter AarrnReturn of the Super 8, Oostvoornse Meer 2-3 juni 2007

CARLIJN VERMEULEN BESTE DAME SUPER 8


Na 5 jaar van het wedstrijdprogramma verdwenen te zijn geweest, is het afgelopen weekend een hernieuwde uitvoering van de legendarische Super 8 aan zijn tweede leven begonnen. De Super 8 is een slalomwedstrijd waar, de naam zegt het al, een baan in de vorm van een 8 gevaren moet worden. Metname deze slalomwedstrijden mogen zich de laatste tijd in een steeds groter wordende populariteit gaan verheugen. Tussen de wedstrijd door en daarna werden door wereldkampioenen zoals Casper Bouman (RS:X) , Kevin Mevisse (Freestyle/ Wave) en Micah Buzianis (Formula) allerlei clinics gegeven. Ook kon een ieder met het nieuwste materiaal een proefvaart maken.

Met een tot een windkracht 4 aantrekkend windje werden alle surfers tegelijk op deze baan losgelaten en mede door de hoge snelheden bij de gijpboeien leidde dit tot spectaculaire taferelen. rnDrie jeugdleden van de surfclub Ter Aar waren naar Oostvoorne afgereisd om aan dit 2 dagen durende surffestijn deel te nemen. Nadat na 9 gevaren manches de einduitslag werd opgemaakt bleek dat Carlijn Vermeulen (Langeraar) de 1e plaats overall voor de beste dame opeiste en de 4e in haar groep. Melvin Rademaker (Zevenhoven) wist zich in dezelfde leeftijdsgroep met een 6e positie uitstekend te handhaven.
In de groep onder 15 jaar viel Maurice va Grasstek (Riisenhout) met een 4e plaats helaas net buiten de prijzen. Pleister op de wonde was dat Maurice bij de tombola wel met een splinternieuwe giek naar huis ging. Ook Carlijn viel met haar neus in de boter en werd zo opeens eigenaresse van een schitterend Neil Pryde zeil.

Martien Vermeulen