8e wedstrijd Holland windsurfingserie 2007

Surfclub Ter Aar
8e wedstrijd Holland windsurfingserie 2007, rnAlphen a/d Rijn 30 septemberrnZegerplas

STRIJD HOLLANDWINDSURFINGSERIE NADERT ONTKNOPING

Nadat acht van de negen wedstrijden gevaren zijn, begint zich nu in de totaalklasseringen duidelijkheid af te tekenen. De Ter Aarder Nick van der Hoorn was afgelopen zondag op de Zegerplas in Alphen a/d Rijn van de in totaal 34 surfers duidelijk de beste. Alle 7 manches nam hij met voorsprong voor zijn rekening waarmee hij hiermee in de totaalklassement een flinke stap richting algeheel kampioen zet. De 2e plaats was voor Ton Wessel (Nijmegen) met Jaap Nispeling (Dordrecht) op de 3e plaats. Van de overige Ter Aarse windsurfers wist Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) zich met een prima 6e plaats als 1e dame te klasseren. Cees van Dongen (Nieuwveen) nestelde zich met een 13e plaats in de middenmoot en als 4e in het masterklassement.

Van de 17 jeugdsurfers, alle varende in de Bic Techno klasse, was de Ter Aarse club met 5 deelnemers sterk vertegenwoordigd. Carlijn Vermeulen (Langeraar) was niet te verslaan en won het Bic Techno dagklassement.
Mark Jansen (Almere) werd 2e net voor Joep Clasquin uit Delft als 3e.
Maurice van Grasstek (Rijsenhout) werkte zich op naar een keurige 6e plaats met Melvin Rademakers (Zevenhoven) als 9e en gelijk daarachter Jeroen van Dongen (Nieuwveen) op de 10e positie. De pas met wedstrijdsurfende beginnende Esmee Hartveld (Nieuwveen) en Kevin Cats (Ter Aar) lieten zien dat ze met een 14e en 15e plaats uitstekend hun rondjes wisten mee te varen.
De laatste en beslissende wedstrijd wordt op zondag 28 oktober wederom op de Zegerplas te Alphen a/d Rijn gevaren.

Martien Vermeulen

Klik hier voor de foto’s van Dieter v.d.Schilden