4e clubwedstrijd; 2uurs maraton

Surfclub Ter Aar
4e clubwedstrijd 25 mei 2008
Langeraarse plassen

Ondanks dat de weersvoorspellingen niet al te veelbelovend waren en een aantal van onze leden een feestje te vieren hadden samen met Paul en Renske in Makkum wisten toch 10 van onze leden de surfclub te vinden om de 4e club wedstrijd te varen. Het betrof ditmaal een maraton wedstrijd van 2 uur onderleiding van Jack Touw. We hadden een 3 tal masters, 4 maal BicTechno onder de 15 jaar en een 3 tal rookies.
De wind kwam uit het oosten en dit betekend dat bij de surfclub, door de hoge bomen, het ronden van de start/finish boei voor menigeen een hele toer was. Er was een ruitvormige baan uitgezet voor de gevorderden en een driehoeksbaan voor de rookies. In het halve windserak van boei een naar boei twee konden de rmmen los en werd er volop geplaneerd. Hier kon als je een beetje gluk had wel het een en ander goedgemaakt worden op je rivaal.
Bij de rookies had 1ste jaars surfer Jurgen Hartveld (nog maar 3 lessen gehad!) de meeste rondjes gelapt. Benji Bijlemeer en Rick Scholten beide dit jaar varend op een BicTechno volgden hem met ebide 4 rondjes.


Het groepje BicTechno vaarders onder de 15 jaar, wisselden regelmatig van leider. Ze hadden zelfs nog tijd om even bij de steiger te stoppen. In de laatste ronde wist Kevin Cats zich als winnaar te plaatsen gevolgt door Esmee Hartveld en Jeroen van Dongen die 6 seconden na elkaar over de streep kwamen. Kevin Koomen hield kranig stand en mag met 5 rondes niet ontevreden zijn.
Bij de masters was het met name in de eerste ronde spannend tussen Harry Egberts en Cees van Dongen, beide kwamen prakitsch gelijk aan bij het ronden van de finishboei. Cees wist echter de race naar zich toe te trekken en de voorsprong niet meer weg te geven. Peter van Smoorenburg was blij met de overall 3e plaats.

Voor foto’s van deze wedstrijd kijk hier
Cees van Dongen