Eindstand Weekend van Ter Aar 2008

Eindstand Weekend van Ter Aar 2008
Surfclub Ter Aar 21 & 22 juni

Zon, water en (veel) wind.
Zoals het een goed surfevenement betaamd draait het allemaal om de wind, en die hebben we afgelopen weekend in alle soorten en maten mogen beleven. Beide dagen begonnen we met een windkacht van 3 Bf; zaterdag eindigend met praktisch windstil maar zondag was andere koek want nog voordat het laatste signaal gegeven was om 15:00 werd er al een dikke 6 gemeten met vlagen ver daarboven. Dat dit van de 10 deelnemende koppels het nodige aan ervaring maar vooral ook doorzettingsvermogen koste, mag wel duidelijk zijn. Om met heel weinig wind de uitgezette baan te ronden is van een heel andere orde als dat je dat moet doen met een harde wind.

Spektakel
Het surfveld bestond uit zeer ervaren koppels maar ook de eerstejaarse jeugd voeren hun rondjes, alles scherp in de gaten gehouden door de wedstrijdleiding.
Op het veld en aan de waterkant was het op beide dagen een gezellige drukte er was dan ook, vooral zondag, veel spektakel te zien als de surfers op volle snelheid de finishlijn pal voor de steiger passeerden. Zaterdag werd de dag afgesloten met een BBQ. Vanwege de voetbal wedstrijd (waar we het maar niet meer over zullen hebben) gingen we op tijd weer naar huis.

Ontbijt
Zondag begin je uiteraard met een ontbijt. Zo ook bij Weekend van Ter Aar. Zondagmorgen om 08:00 was de tafel gedekt en waren de eitjes gekookt. rnOm 10:00 scherp werd de wedstrijd voortgezet. De een nog stram van de dag er voor maar wel allemaal met een goed humeur! rnRond 14:30 was de wind zoveel toegenomen dat de meeste deelnemers het mooi genoeg vonden en de veilige wal opzochten. Voor de toeschouwers ook niet erg want in afwachting van de uitlag wat het rad van avontuur met hele mooie prijzen reeds gestart en de lootjes vonden gretig aftrek.

Eindstand
De eindstand van het weekend van Ter Aar was voor de meesten niet echt verrassing:rnVolgorde Team Aantal Ronden Prijs
1 Robin Koeleman(Ter Aar) 54 1e Open 7.8 rn Nick van de Hoorn(Ter Aar)
2 Merel van Lammeren(Ter Aar) 40
Richard Kentrop(Ter Aar)
3 Evelien Rietdijk(Leimuiden) 38
Melvin Rademaker(Zevenhoven)
4 Cees van Dongen(Niewveen) 36
Harry Egberts(Langeraar)
5 Peter van Smoorenburg(Leimuiden) 33
Harry Kentrop(Ter Aar)
6 Jeroen van Dongen(Nieuwveen) 29 1e BicTechno < 17jrn Kevin Cats(Ter Aar)
7 Kevin Koomen(Rijnsaterswoude) 24
Joris van Essen(Overveen)
8 Esmee Hartveld(Nieuwveen) 23
Anne van Lammeren(Ter Aar) rn Jurjen Hartveld(Nieuwveen)
9 Rick Scholte(Ter Aar) 20 1e rookiesrn Huub van de Hoorn(Ter Aar)
10 Familie van Essen(Overveen) 17 1e Open 9.5

vader, moeder en dochter

Niemand ging met lege handen naar huis want naast een bos bloemen was er ook verloting van prijzen onder de deelnemers. We kunnen terug lijken op een in alle opzichten geslaagd weekend.

Weekend van Ter Aar

Weekend van Ter Aar

Week van Ter Aar (Prijzen)

Cees van Dongen