9e (finale) wedstrijd Holland Windsurfingserie

Windsurfclub Ter Aar
26 oktober 2008
ZegerplasrnAlphen a/d Rijn

TER AARSE WINDSURFERS BESLUITEN SUCCESVOL DE HOLLAND WINDSURFINGSERIE

De Zegerplas in Alphen a/d Rijn vormde afgelopen zondag het decor met op het programma de laatste wedstrijd in de Holland Windsurfingserie. In deze 9 wedstrijden tellende competitie verspreid over de diverse locaties in Zuid -en Noord Holland zagen 7 ‘Ter Aarders’ hun inspanningen met een welverdiende beker beloont. De omstandigheden op de Zegerplas waren, zoals wel vaker de afgelopen weken heftig, veel wind en perioden met flink veel regen eisten veel doorzetting bij de surfers waarvan sommige ook net nog een zware trainingsweek achter de rug hadden. Opmerkelijk was dat iedereen de weersomstandigheden van afgelopen zondag prima aankon en niemand het hoofd in de schoot wierp.

ROOKIES
De bij de rookies varende Kevin Koomen (Rijnsaterwoude) behaalde overall een mooie 3e prijs.

TECHNO onder 15
Joris van Essen deed het als nieuwkomer in deze klasse uitstekend. Naarmate het seizoen vorderde zag je Joris steeds hoger geklasseerd staan wat hem uiteindelijk de 3e plaats opleverde. Zuur was het voor Jeroen van Dongen (Nieuwveen) die met precies evenveel punten als Joris maar met een iets minder plaatsgemiddelde net naast de prijzen greep en als 4e eindigde. Ook Kevin Cats (Ter Aar) mengde in de kopgroep, met op zijn beurt net achter Jeroen werd de 5e plaats zijn eindpositie. Lilian Schoots (Rijnsaterwoude) liet met haar 3e plaats bij de dames zien dat er in het vervolg terdege rekening met haar gehouden moet worden.

TECHNO onder 17
Glorieus kampioen in deze klasse werd Melvin Rademaker (Zevenhoven) Van de 2 punten voorsprong op Maurice van Grasstek (Rijsenhout) wist hij na een spannende strijd er 1 over te houden zodat hij met het minst mogelijk puntverschil de gelukkige winnaar werd. Met zijn 2e plaats lukte het Maurice wel om Bert Peters (Leidschendam) met 3 punten verschil voor te blijven. Lisette Schoots (Rijnsaterwoude) deed haar pas verworven status als Nederlands Kampioen eer aan en werd 1e bij de dames met vlak daarachter Esmee Hartveld (Nieuwveen) als 2e

TECHNO boven 17
Carlijn Vermeulen (Langeraar) kon de titel in deze klasse al enige tijd niet meer ontgaan. Door 7 wedstrijden te winnen en 2 keer als 2e te finishen werd ze met een straatlengte voorsprong 1ernEvelien Rietdijk (Leimuiden) kon niet alle wedstrijden meevaren maar een 5e plaats was toch niet onverdienstelijk.

OPEN 7.8 m2
In de open klasse tot 7.8 m2 zeilmaat werkte Cees van Dongen (Nieuwveen) zich naarmate met seizoen vorderde steeds verder naar voren, wat uiteindelijk resulteerde in een prima 3e plaats overall en een 1e plaats bij de masters. Nick van der Hoorn en Sebastiaan Kentrop eindigde als 4e en 5e

OPEN 9.5 m2
Saskia van Smoorenburg (Alpen a/d Rijn) wist zich prima staande te houden tussen al dit geweld en een mooie 2e plaats werd haar beloning. Sebastiaan van Grasstek (Rijsenhout) komt na een gedwongen rustperiode ook gelukkig weer terug en kan na 1 mooie wedstrijd al terugzien naar een 8e plaats overall.