2 november 2008
Langeraarse plasrnTer Aar

FINALE TER AARS CLUBKAMPIOENSCHAP WINDSURFEN

De competitie met als inzet wie zich een jaar lang clubkampioen van de surfclub Ter Aar mocht noemen is afgelopen zondag beslist.
In totaal hebben 48 surfers, verdeeld in 20 meisjes/dames en 28 jongens/heren, in 10 wedstrijden getracht elkaar in een sportieve strijd de loef af te steken.
De wedstrijd van zondag werd overtuigend gewonnen door Nick van der Hoorn (Ter Aar) gevolgd door Cees van Dongen (Nieuwveen) als 2e en Saskia van Smoorenburg op de 3e plaats.
Bij de Technojeugd was Maurice van Grasstek (Rijsenhout) de snelste voor Jeroen van Dongen (Nieuwveen) en Kevin Cats (Ter Aar)

EINDKLASSEMENT:

ROOKIES:
Huub van der Hoorn (Ter Aar) liet zien dat windsurfen in het bloed zit en bezette onbedreigd de koppositie. Jurjen Hartveld (Nieuwveen) en Lilian Schoots (Rijnsaterwoude) werden met een onderling verschil van maar 1 punt 2e en 3e.

TECHNO ONDER 15:
In deze klasse werd het doorzetten van Jeroen van Dongen beloont met een fraaie 1e plaats. Concurrent Kevin Cats wist nog wel 2 wedstrijden van Jeroen te winnen, maar moest toch een opgelopen verschil van 9 punten toestaan. Kevin Koomen (Rijnsaterwoude) moest deze strijd op gepaste afstand toezien en besloot de serie wedstrijden met het brons.

TECHNO ONDER 17:
Kampioen werd Esmee Hartveld (Nieuwveen), zij had gedurende het seizoen voldoende voorsprong opgebouwd op Maurice van Grasstek om hem voor te blijven. Melvin Rademaker (Zevenhoven) moest dit keer genoegen nemen met de 3e plaats.

TECHNO BOVEN 17:
Twee dames voerde hier de boventoon aan. Carlijn Vermeulen (Langeraar) was ook ditmaal de snelste voor de zilveren Evelien Rietdijk (Leimuiden)

OPEN CLASS 9.5 EN 7.8:
Algeheel winnaar bij de klasse tot 9.5 m2 zeil werd Saskia van Smoorenburg (Alphen a/d Rijn) terwijl Nick van der Hoorn dat in de klasse tot 7.8 m2 presteerde, achter Nick eindigde Cees van Dongen op een prima 2e plek en ook mag hij zich voorlopig beste master noemen. Het brons en 2e beste master werd een prooi voor Harrie Kentrop (Ter Aar).

Volgende week zondag 9 november wordt het wedstrijdseizoen traditioneel afgesloten met een echte klassieker, de winnaar van deze wedstrijd mag zich een jaar eigenaar noemen van de TECHNOBOKAAL of winnaar van de IJSPEGELTROFEE. rnMartien Vermeulen