Wind uit ongewone hoek in Reeuwijk.

Surfclub Ter Aar
4e wedstrijd Holland Windsurfingserie
9 mei 2010 Reeuwijk

Wind uit ongewone hoek in Reeuwijk.

Surfclub Ter Aar 4 maal één in Reeuwijk
Dat de wind uit een ongewone hoek kwam op de Reeuwijkse plassen was voor de toeschouwers van de 4e surfwedstrijd in de Holland Windsurfing competitie een prettige bijkomstigheid. De start en finish lagen namelijk voor de verandering in het zicht van het publiek. Om de wedstrijd te volgen was een verrekijker afgelopen zondag dus niet noodzakelijk.
Ondanks dat het Moederdag was kwamen er toch nog 24 deelnemers aan de start. De wind was zwak maar er was voldoende wind om 5 manches te kunnen varen. Surfclub Ter Aar was vertegenwoordigd in alle klassen waarin gevaren werd.

Bic Techno onder 15 jaar
In de Bic Techno onder 15 jaar wist Huub van der Hoorn uit Ter Aar met 1 puntje verschil de wedstrijd te winnen. Sara Wennekes was een geduchte tegenstander voor hem.

Bic Techno onder 17 jaar
Bij de klasse Bic Techno onder 17 jaar was Joris van Essen van Surfclub Ter Aar veruit de snelste en werd onbetwist eerste. Voor Jeroen van Dongen uit Nieuwveen waren de weersomstandigheden niet ideaal en hij moest genoegen nemen met de 4e plaats.

Bic Techno Open Klasse
Ook in de Bic Techno open klasse was het een lid van surfclub Ter Aar die er met de eerste plaats van door ging. Lisette Schoots was bijzonder goed op dreef, want zij was ook nog eens de beste van alle Bic Techno surfers.

Open Klasse 7.8m2
De open klasse was zondag het beste vertegenwoordigd op het water.
In de Open 7.8 m2 klasse deden er 10 deelnemers mee. Dat Nick van der Hoor Ter Aar een klasse apart is wisten we al jaren. Ook zondag liet hij zien hoe snel er met een Mistral One Design gevaren kan worden. Met vijf maal één wist hij dit goed te demonstreren. Er werd hard gestreden in deze klasse met veel talent en vaak jaren lange ervaring . Cees van Dongen uit Nieuwveen belande uiteindelijk op de 5e plaats.

Open Klasse 9.5m2
Saskia van Smoorenburg van Surfclub Ter Aar kwam uit in de Open 9.5 klasse. Met een 5e plaats was Saskia de beste dame.

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 15 mei; een slalom wedstrijd georganiseerd door Surfclub Ter Aar op de Langeraarse Plassen. De inschrijving is open voor iedereen.

Cees van DongenrnSurfclub Ter Aar