Weekend van Ter Aar 2010; een FANTASTISCH WEEKEND

Surfclub Ter AarrnWeekend van Ter Aar
3/4 juli 2020
Langeraarse Plassen

TER AARSE WINDSURFERS BELEVEN FANTASTISCH WEEKEND

Het legendarische weekend van Ter Aar heeft ook dit keer ruimschoots aan zijn verwachtingen voldaan.
Zeer opmerkelijk is dat leeftijd bij de windsurfers blijkbaar geen enkele rol speelt, zo zag je tegelijkertijd teams op het water van amper 10 jaar en teams, die de gerechtelijke pensioendatum reeds enige tijd zijn gepasseerd gezamenlijk strijden voor de hoofdprijzen. Zowel op de kant als op het water zorgde deze mengeling voor veel sfeer.

De weersomstandigheden waren de windsurfers gunstig gezind, prima temperaturen en de op zondag nog wat aantrekkende wind werd het weekend op perfecte wijze afgesloten. Beladen met bloemen, kado’s en behaalde prijzen is het altijd weer uitzien naar de volgende keer.


uitslag: rnNa slecht 4 keer een lesavond te hebben gevolgd werd het koppel Juliette van Beek/Paola van der Sluis uit Nieuwveen met 17 rondjes zeer knap 16 wat hun een welverdiende aanmoedigingsprijs opleverde. 1e jaars Erwin Kellerman met 2e jaars Daan Vonk (beide Langeraar) gingen zelfs 23 keer rond wat hun goud bij de rookies opleverde. Benji Bijlemeer met maatje Rik Scholte (beide Ter Aar) deden met 30 rondjes er nog een schepje bovenop en werden 14e

Er was ook nog een wisselbeker voor het team dat zich het origineelst had uitgedost, de geheel onpartijdige jury vond dat Jet en Margot Maasbach (Aarlanderveen) die een team vormde met Demi Vonk (Langeraar) deze prijs zonder discussie hadden verdiend, tezamen met hun 13e plaats ook voor hun een geslaagd weekend.

12e werd het team Evalien van der Valk/Esmee Hartveld (beide Nieuwveen) met 35 rondjes, met slechts 1 rondje meer vaarde Ian Versluis (Ter Aar) met Lennerd Zandvliet (Rijpwetering) naar een zeer knappe 11e plaats.
10e werd het mastersduo Mathe van der Hoorn (Ter Aar) en Peter Smoorenburg (Leimuiden) met 40 rondjes. Ook met 40 ronden werd Harrie Kentrop (Ter Aar) tezamen met Frans Pesschier (Hillegom) 9e rnPlaats 8 was voor Maurice van Grasstek (Rijsenhout)/Jeroen van Dongen (Nieuwveen) met 41 ronden. Huub van der Hoorn (Ter Aar) met Joris ven Essen (Overveen) eindigde ook met 41 ronden maar met een snellere tijd wisten zij het Techno eindklassement naar zich toe te trekken. rnCees van Dongen (Nieuwveen) en Harry Egberts (Langeraar) lieten zich bestuurlijk van hun beste kant zien door de overwinning in de mastersklasse onbedreigd op te eisen. rnHet damesduo Carlijn Vermeulen (Langeraar) en Saskia van Smoorenburg (Alphen a/d Rijn) werden in de einduitslag 5e maar wonnen wel de beker in Open 9.5 klasse met 46 afgelegde rondjes.
Overwinnaars in de Open 7.8 klasse werden Merel van Lammeren (Ter Aar)/Richard Kentrop (Ter Aar) met 46 rondjes. rnEen derde plaats was er voor Mark van de Boogaard (Nieuwveen) en Johan van de Lippe (Ter Aar) met 53 rondjes. Melvin Rademaker (Zevenhoven)/Sebastiaan Kentrop (Ter Aar) wisten met 54 rondjes wel knap 2e te worden, maar met 58 ronden werden Nick van der Hoorn (Ter Aar) en Robin Koeleman (Ter Aar) glorieus overwinnaar zodat zij zich een heel jaar lang kampioenen van Ter Aar mogen noemen.

Martien Vermeulen

Bekijk HIER alle foto’s van het Weekend van Ter Aar 2010