Weekend van Ter Aar 25 en 26 juni 2011

Wat: Weekend van Ter AarrnBij wie: Surfclub Ter AarrnWaar: LangeraarseplassenrnWanneer: 25 en 26 juni 2011

“Wild West op de langeraarseplassen”


De jeugdcommissie is maanden in touw geweest om naast het verzinnen van een leuk thema ook nog voor de aankleding hiervoor te zorgen. Het thema “Wild West” was wellicht niet zo de voor de hand liggend voor een surfclub, in de uitvoering echter was dit geen enkel probleem en werd het clubgebouw omgetoverd in een heuse saloon, met in de toegang klapdeurtjes, een houten bar en tingel-tongel piano. De country en western muziek maakte het compleet.

4 Daltons
Zaterdag morgen konden de deelnemers zich inschrijven voor de surfwedstrijd en kregen een cowboyhoed of indianentooi om al in de stemming te komen. Een aantal hadden zich alreeds omgekleed; zo liep er een groep van 4 Daltons rond in streepjes gevangenis kleding en werden er indianen meisjes en jongens gezien die zo uit ‘Pocahontas’ kwamen lopen compleet met strijdbijlen en kano.

Er wordt tijdens dit weekend op beide dagen 5 uur gesurfd. Als koppel is het de bedoeling dat je om beurten zoveel mogelijk rondjes aflegt. Het koppel met de meeste rondjes mag zich dan winnaar noemen voor de desbrteffende klasse waar je in hebt gevaren. Er hadden zich 20 koppels ingeschreven. Met Leeftijden variërend tussen 65 en 10 jaar.

surf-spektakel
Zaterdag viel het start signaal om exact 12 uur en barstte het surf-spektakel pas echt los. De verschillen in surfmateriaal waren groot en daarmee ook de snelheid waarmee rond gevaren werd. Om de competitie een beetje gelijkwaardig te houden wordt er gevaren in klasses. Zo waren er de Rookies (1e jaars surfers) de BTu17 klasse (wat staat voor BicTechno under 17jr), de Open 7.8 klasse (hier is alleen het formaat zeil max 7.8 m2 van belang) en tot slot de Open X (in deze klasse is alles gepermitteerd qua boardtype zeil-grootte).

Zaterdag was er voldoende wind maar de zon heeft zich niet laten zien die dag. Dat mocht de pret niet echt drukken en werd er in alle klassen een ware strijd geleverd. Om 17:00 was het klaar voor die dag en werd er de tussenstand opgemaakt.

BBQ en gezellige muziek
Nadat alle het surfmateriaal was opgeborgen kon het feest beginnen, met een BBQ en gezellige muziek zat de stemming er al gauw in. De jeugd is ’s avonds nog even doorgegaan met feesten. Dit was zondagmorgen eigenlijk niet eens te zien of te merken. Het ontbijt stond om 09:00 klaar en daar werd volop van gebruik gemaakt. Het weer zou die zondag geheel anders worden als de zaterdag ervoor. Door de diverse teams werd er dan ook volop ‘gesleuteld’ aan het materiaal om dit zo optimaal mogelijk te laten zijn voor de geringe wind welke was voorspeld.

weinig wind wel zon
Er was zelfs een team die het aandurfde een geheel nieuw zeil naar eigen inzicht, kennis en kunde in elkaar ontworpen en gemaakt, in te zetten voor deze dag. Dat dit geen slechte keuze was bleek al rap want de achterstand de vorige dag opgelopen was na één ronde al goed gemaakt.

Juist als er zo weinig wind staat is het hard werken om zo’n surfplank de baan rond te krijgen. Menig deelnemer kampte dan ook met blaren aan de handen van al dat pompen en hangen.
Het zonnetje liet zich aanvankelijk niet zien maar in de middag werd het echt zomers aan de Langeraarseplassen alwaar het voor de surfers als ook hun aanhang goed toeven was.

prijs uitreiking
Eindelijk ging om 16:00 het signaal dat de laatste ronde geteld werd en kon de wedstrijdcommissie de eindstand opmaken. De dag werd afgesloten met de prijs uitreiking en een tombola met surf-spulletjes voor de deelnemers en uiteraard het rad van avontuur waar menig prijsje mee te winnen viel. Niemand ging met lege handen naar huis.

Klasse Open X
1e Robin Koeleman/Nick van der Hoo
60 ronden
2e Bart King/Michael Houtkamp 59 ronden
3e Sebas Kentrop/Melvin Rademaker 56 ronden
4e Johan van der Lippe/Marc van der Boogaard 54 ronden

Klasse Open 7.8
1e Carlijn Vermeulen/Saskia van Smoorenburg 52 ronden
2e Richard Kentrop/Merel van Lammeren 49 ronden
3e Peter van Smoorenburg/Jeroen Koeleman 46 ronden
4e Cees van Dongen/Harry Egberts/Martien Vermeulen 44 ronden
5e Maurice van Grasstek/Juliette van Beek 38 ronden
6e Evelien van de Valk/Esmeé Hartveld 38 ronden
7e Sebastiaan van Grasstek/Remco Kramer 35 ronden

BT u17
1e Huub van der Hoorn/Demi Vonk 40 ronden
2e Ian Versluis/Lennert Zandvliet 38 ronden
3e Dion …/Rick Oostendorp 35 ronden
4e Benji Bijlemeer/Rick Scholte 33 ronden
5e Daan Vonk/ Erwin Kellerman 33 ronden
6e Jeroen Akerboom/Michael van veen 28 ronden

Rookies (1e jaars)
1e Nora Wassenburg/Bas Witkop 28 ronden
2e Merel Nijsse/Sterre Corver 11 ronden (alleen zondag)
3e Daan de Kleer/ Daan van de Poel 4 ronden (alleen zaterdag)

Conclusie: Het was, zoals al jaren, een weekend om niet te missen. Het meedoen blijkt ook hier weer belangrijker als het winnen. Bekijk hier het foto-album!