IAN VERSLUIS NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN

Surfclub Ter AarrnNK jeugd regattarnIJsselmeer Workum

IAN VERSLUIS NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN

Afgelopen weekend tijdens de DUTCH YOUTH REGGATA is de 13 jarige Papenveerder Ian Versluis Nederlands Kampioen in de klasse under 15 geworden.
Het grootste Open N.K voor jeugdsurfers sinds 20 jaar geleden werd gehouden op het IJsselmeer nabij Workum.
rnMet het W.K in Medemblik aanstaande augustus in het vooruitzicht kwamen diversen landen op dit evenement af met deelnemers uit Singapore als grote verrassing ( 20 uur vliegen ).
De meer dan 40 deelnemers waren ingedeeld in twee leefdtijds catogorieen, under 15 en under 17. Gedurende de wedstrijd die 4 dagen duurde won Ian met overmacht de under 15 klasse en werd als grote verrassing 2e in de under 17 klassement.
Voor Ian had er nog meer ingezeten, maar bij de 7e manche dacht het Ter Aarse surftalent met niemand in de buurt onbedreigd als 1e te finischen. rnMaar hij kwam bedrogen uit en moest nog een deel van de baan varen wat hij gelukkig wel weer snel in de gaten had, ondertussen waren veel surfers Ian weer gepasseerd maar met een allerlaatste krachtsinspanning herstelde Ian zich knap met een 4e plaats.

Ian heeft met deze prestatie zijn visitekaartje afgegeven en laten zien een geduchte concurent te zijn voor het komende WK windsufen in Medemblik.

Erwin Versluis/Martien Vermeulen