Gezocht jonge windsurf talenten tot 14 jaar

Gezocht jonge windsurf talenten tot 14 jaar

De Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers (NVW) is op zoek naar nieuwe potentiële windsurftalenten in de leeftijdscategorie tot 14 jaar. Jonge surfers die er van dromen om misschien ooit een keer de nieuwe Dorian van Rijsselberge te worden.

Unieke kans
De kansen voor jonge surfers om zich te kwalificeren voor de nationale jeugd selectie liggen nog steeds wagenwijd open. Een uitzonderlijke kans om sneller als ooit tevoren in te stromen in het begeleide trainingsprogramma van de NVW en nog sneller uit te groeien tot extreem goede windsurfer.

Nationale selectie teams
De NVW begeleidt al enkele jaren een selectie-team met de beste Nederlandse jeugdsurfers op de Bic Techno 293. Ieder jaar wordt het team groter of ontstond de mogelijkheid om het aantal begeleidde teams uit te breiden. rnOnlangs heeft de NVW de criteria voor het kwalificeren voor de nationale trainingsselectie op de Bic Techno 293 aangepast. De meest opvallende wijziging is de maximale leeftijd, die is verlaagd van 18 naar 15 jaar. rnDeze wijziging volgt op de introductie van een extra trainingsgroep voor Olympische RS:X surfers vanaf 16 jaar: het Nationale RS:X Beloften team.

Verschillende nationale teams per leeftijdsgroep
10 – 14 jaar NVW T293 trainingsselectie U15 (4 surfers)
14 – 16 jaar NVW T293 trainingsselectie U17 (4 surfers)
15 – 20 jaar NVW Nationaal RS:X Beloften team (6 tot 8 surfers)
18 – 25 jaar Watersportverbond Delta Lloyd RS:X Talentploeg (6 surfers)
21 – 30 jaar Watersportverbond Delta Lloyd RS:X Kernploeg (1 tot 3 surfers)

Unieke kans
Terwijl de eerste belangrijke selectie wedstrijd al is geweest, ligt de strijd om de gereserveerde U15 plaatsen in de nationale trainingsselectie van 2014 nog helemaal open.
Door de heftige omstandigheden tijdens het Nederlands Kampioenschap zijn niet alle deelnemers er in geslaagd om de wedstrijdbaan rond te komen. Hierdoor hebben ze het maximale aantal punten gehaald, evenveel als ze niet hadden meegedaan.
Dat is zuur, maar de kansen voor alle jonge surfers om zich te kwalificeren voor de nationale selectie liggen nu nog steeds wagenwijd open. Het niveau van de jonge concurrentie is vergelijkbaar met CWO-II niveau. Wel trapeze kunnen surfen, maar nog niet zo goed overweg kunnen met de voetbanden.
Om kans te maken op een gereserveerde plek voor U15 surfers zal er wel gepresteerd moeten worden. Daarvoor staan er nog twee selectie-wedstrijden op de kalender. Tijdens die wedstrijden kunnen er nog maximaal 20 races worden gevaren, verspreid over 4 wedstrijddagen.

Selectie wedstrijden 2013

22 + 23 juni – Markermeer, Houtribdijk Lelystad
21 + 22 september – Noordzee, Brouwersdam Zeezijde

Ken je of ben je een jeugdsurfer jonger dan 14 jaar? Dromend van een carrière als professioneel windsurfer?rnEen unieke kans voor jeugd surfers en surfclubs om aan te haken op de Nederlandse windsurf talent opleiding.
Wil je kennis maken met de Bic Techno 293 klasse en het talentopleidingsprogramma van de surfverenigingen, Watersportverbond en de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers? Meld je dan aan voor één van de aankomende regionale trainingen of wedstrijden.

  • zaterdag 8 t/m 9 juni – RegioCup Zuid, Brouwersdam

  • zondag 9 juni – Holland Windsurfing competitie, Ter Aar

  • zaterdag 15 juni – NVW Regiotraining, Reeuwijk

  • zondag 16 juni – Holland Windsurfing competitie, Reeuwijk

NB: De NVW heeft 5 officiële Bic Techno One Design wedstrijdboards te huur voor 15,- euro per dag, voor geïnteresseerde jeugdsurfers die kennis willen maken met de Bic Techno klasse.
Geïnteresseerde surfers, ouders, trainers of instructeurs kunnen contact opnemen met Robbert-Jan van Velzen via
robbert-jan@technotalents.nl
of tel. 06-41085530.

Sportieve groet,

Robbert-Jan van VelzenrnHoofdtrainer Nederlandse Techno293 klasse