Uitslag 1e wedstrijd in de HollandWindsurfing Serie 23 maart 2014


Start lijn 3e manch Open 9.5

Uitslag 2014 STA HWS 1 van 23 maart 2014

1e wedstrijd Holland Windsurfing Serie bij Surfclub Ter Aar

Op de Langeraarse Plassen was het de afgelopen zondag een drukte van belang, op het programma stond alweer de eerste windsurfwedstrijd van het seizoen. rnDeze wedstrijd, in het kader van de Holland windsurfing serie, wordt volgens vaste gewoonte altijd op het water van de surfclub Ter Aar gehouden waardoor deze inmiddels een klassieker genoemd kan worden.

Waarschijnlijk geholpen door prima weersvooruitzichten verschenen maar liefst zo’n 45 deelnemers uit geheel Nederland op het strijdtoneel. Naast veel surfers uit de regio hadden ook enkele Duitse en Belgische windsurfers de weg naar Ter Aar gevonden met de vaste bedoeling een graantje uit de prijzenpot mee te pikken. Een mooi windje van 3/4 bft zorgde ervoor dat de 5 manches in vlot tempo gevaren konden worden en zeker de jeugd liet zien prima met de omstandigheden uit de voeten te kunnen. Er was zelfs geen uitvaller of opgever te noteren.nnnnTechno onder 15
In alle 5 manches finishte Joost Vink als 2e wat hem uiteindelijk ook een mooie 2e plaats in het klassement opleverde.

Techno onder 17
Ian Versluis was in een hevige strijd verwikkeld met Almeerder Sil Hoekstra. Na 5 manches hadden ze allebei evenveel punten en alleen door een iets beter plaats gemiddelde moest Ian de eer aan Sil laten.
Prima prestaties ook voor Luuk van Opzeeland als 5e, Jari de Keijzer met de 6e en Rick Oostendorp met een 8e plaats.

Techno boven 17
Hier was de kersverse jeugdsportster 2013 van de Gem Nieuwkoop Demi Vonk ongenaakbaar, Demi won al haar manches met gemak. Voor Anouk Wichers die voor het eerst in deze klasse uitkwam, was er een welverdiende 3e plaats weggelegd.

Open 7.8
Nick van der Hoorn liet zien dat hij op zijn thuiswater niet te kloppen is, hij werd onbedreigd 1e voor Maurice van Grasstek. Jeroen Koeleman en Saskia van Smoorenburg maakte het Ter Aars succes compleet door zich in die volgorde als 3e en 4e te klasseren.

Open 9.5
In de klasse met de grote zeilen werd Rick Roering uit Aalsmeer verdiend 1e Met ruime voorsprong won hij van zijn strijdmakkers van weleer Peter Dannenburg als 2e en van Fred Hastman die 3e werd. rnAchter dit geweld nestelde Joris van Essen zich als 8e net voor Stefan Oostendorp met een 9e plaats.

Rondbodem
Dat de aloude rondbodem zich ook nog prima in mee kan bewees Fabian Otto. Schijnbaar moeiteloos mengde Fabian zich in het strijdgewoel wat hem een mooie 1e plaats opleverde. Marc van den Boogaard werd vlak daarachter als 2e rondbodem afgevlagd.