DUTCH FORMULA WINDSURFING SERIES 2016

Onlangs werd op Windsurfing.nl een nieuwe wedstrijdserie voor de Formulaklasse aangekondigd de Dutch Formula Windsurfing Series 2016. In dit interview vertelt Cobus van der Stel wat meer over de achtergronden van het initiatief. Waarom een nieuwe Formulaserie? De laatste paar jaar is Formula Windsurfing in Nederland minder populair aan het worden. Dat heeft verschillende oorzaken. Eén daarvan is dat er steeds minder evenementen georganiseerd worden waar Formula kan worden gevaren. Bij de Regiocups bijvoorbeeld wordt tegenwoordig bij 9 tot 12 knopen toch maar een slalombaantje uitgezet omdat, als voor courserace gekozen wordt, veel deelnemers aan de kant staan. Heel begrijpelijk, maar het maakt wel dat er steeds minder gelegenheid is om Formula in wedstrijdverband te varen. Er moest… more