Holland Windsurfing gestart onder ideale omstandigheden

Datum: 3 april 2016
Wat: HWS1 en STA1

Het surf wedstrijdseizoen is traditie getrouw van start gegaan bij Surfclub Ter Aar. Onder ideale omstandigheden, want er was voldoende wind, de zon liet zich zien en met een temperatuur van 17+ graden de eerste warme lente dag.
Al vroeg melden zich de eerste deelnemers op het veld en al vrij snel was de parkeer plaats geheel gevuld met auto’s en surftrailers. Voor de start om 11:00 van de eerste race hadden zich 37 surfers gemeld. Een zeer goede opkomst waar de organisatie opgehoopt had.
Er waren 10 STA deelnemers, verder deelnemers van WSV Zegerplas, Almere, Leidschendam, Wolphaartsdijk, Wesel (GER), Beeksebergen, Amsterdam en Aalsmeer.

IMG_5750

 

Er werden in totaal 6 races gevaren. In de Open 7.8 klasse was het spannend tussen Maurice van Grasstek (STA) en Jeroen Giesen (Zegerplas).  De gunstige aftrek van Maurice maakte hem winnaar in deze klasse. Saskia van Smoorenburg (STA) die vlak voor de start kampte met materiaal pech wist zich goed staande te houden in het verdere mannen veld, en werd ondanks de laatste 2 races niet gestart te zijn toch overtuigend 3e.  Jari de Keijzer moest genoegen nemen met de 5e plek
De Open 9.5 klasse  was met 15 deelnemers veruit de grootste. Fred Hastman ging er met de 1ste plaats vandoor. STA veteraan Pierre Wichers werd knap 3e. Luuk van Opzeeland werd 5e en wist clubgenoot Stefan Oostendorp achter zich te houden. Joris van Essen werd uiteindelijk 13e.
Met de rondbodem was Marc van den Boogaard een bijzondere eend in de bijt, Dit gold overigens ook voor Paul Snoek die aan de start verscheen met een wel heel oude plank opgetuigd met 3 hoeks zeil. Erg leuk om dit te zien, maar duidelijk geen partij voor de modernere surfboards en tuigage.

Joost Vink winnaar hws1 2016De Techno klassen zijn talrijk maar het aantal deelnemers blijft jammer genoeg wat achter.  In de Techno U17 waren er 7 deelnemers. Joost Vink (STA) werd met ware overmacht eerste. Met 5 maal een nr 1 was Joost niet bij te houden.

In de Techno U15 klasse bleef Matthijs van Wijngaarden (STA) Emiel Vermeulen nipt voor en werd eerste.
IMG_5697

Sebastiaan van der Born (STA) deed mee als rookie en deed dat niet onverdienstelijk. Zo goed dat bij de prijs uitreiking de wedstrijdleiding hem melde dat dit hij ontheven was van zijn rookie status.

De uitslag van de HWS1 is hier te vinden.
Voor een prachtige foto reportage van deze HWS1 surf dan naar foto’s.

[foogallery id=”24996″]