Vernieuwde steiger feestelijk ingebruik genomen

De vernieuwde steiger in de Langeraarse Plas aan de Geerweg is zaterdag officieel in gebruik genomen.

(verslag van RTV Lokaal)

feestelijke ingebruikname steiger 30-04-2016

Burgemeester Buijserd was rond 13.30 uur even aanwezig om de steiger officieel in gebruik te laten nemen tijdens de Open Dag van de Surfclub Ter Aar.
Onder toeziend oog van voorzitter Harry Egberts en een aantal belangstellenden, schoof Buijserd een surfplank naar jeugdlid Matthijs van Wijngaarden, die er vervolgens mee de plas op zeilde. Na de kou van de afgelopen dagen, was het al wat beter aan de waterkant en zelfs een zonnetje probeerde feestje op te fleuren.

In het clubhuis had voorzitter Egberts een kort welkomstwoordje gesproken en burgemeester Buijserd had het over één van de mooiste plekken van de gemeente. ‘Hier aan de rand van de Langeraarse Plassen zie ik een hele mooi plekje. Dat de steiger nu is vernieuwd  is goed voor leden van de surfclub, maar ook voor het toerisme. We zetten in op dit soort zaken om het toerisme in onze gemeente te bevorderen.’

De Surfclub Ter Aar viert in oktober het 7e lustrum. De hype van de jaren tachtig en negentig is daarna wat weggezakt, maar juist in deze tijd lijkt de belangstelling voor windsurfen weer toe te nemen. Bestuursleden en docenten bij de surfclub bevestigen dat beeld, want de jeugdgroepen zitten al bijna vol.

Wie meer wil weten over de Surfclub Ter Aar kan terecht op www.surfclubteraar.nl

Burgemeester Buijserd verricht de feestelijke ingebruikname.