#TeamNL iQfoilers op de spelen

De Olympische spelen gaan vanavond van start. Namens Nederland vliegen iQfoilers Sara Wennekes en Luuc van Opzeeland naar goud voor de kust van Marseille. De baai in Marseille is een spannende locatie vanwege het omringende gebergte en de eilandgroepen voor de kust die veel draaiingen in de wind veroorzaken. Extra leuk om de races dus live te volgen. De eerste wedstrijden starten a.s. zondag 28 juli. De week daarna worden 20 races gevaren met uiteindelijk de medal races op vrijdag 2 augustus.

Luuc van Opzeeland
21 mei 1999
iQ Foil Man

Sara Wennekes
2 mei 1996
iQ Foil Woman

Waar Live te zien?
Via de reguliere TV kanalen NPO1 en Eurosport wordt regelmatig naar de wedstrijden geschakeld, maar voor de volledige wedstrijden heb je een abbonement op HBO MAX nodig. Voor sommige wedstrijden wordt een tweede livestream door de NOS aangeboden. Samenvattingen kun je vinden in de NOS app, Eurosport of op het YouTube kanaal van Worldsailing.

iQfoil Class website
Olympic Sailing website

Medalrace viewing in het scheepvaartmuseum
Gezellig samen naar de spannende slotfinale kijken? Kom dan mee met het clubuitje naar de medal races in het scheepvaartmuseum. Meld je aan via het bericht in de leden whatsappgroep. Meld je ook even aan voor een ticket op de website van het watersportverbond.

Bron schema: www.watersportverbond.nl