1e wedstrijd 2008, in de Hollandwindsurfingserie

HOLLANDWINDSURFING LOKT BELGEN NAAR TER AAR

Dat de vorig jaar gehouden Hollandwindsurfingserie zeer succesvol zijn verlopen, is ook al tot ver over de landsgrenzen doorgedrongen. Dit weekend stonden 8 Belgische deelnemers in Ter Aar aan de start om hun talenten te meten met hun Hollandse sportbroeders en zusters. Deze serie wedstrijden moeten 3 kampioenen opleveren in de verschillende jeugdklasse en 2 in de open klasse.

De wedstrijden worden gevaren in een serie van 9 op diverse locaties variƫrend van Almere tot aan Dordrecht. Afgelopen zondag stonden in totaal bijna 30 ongeduldige deelnemers aan de start om eindelijk weer eens lekker te knallen. Ook de wind toonde zich geen spelbreker met een strakke en constante kracht 4 bft.

In de Bic technojeugdklasse onder 15 toonde Kiran Badloe (Almere) zich de beste, voor zijn clubgenoot Jort Min (Almere) en Andrea Broechem (Belgiƫ)

De Klasse onder 17 werd beheerst door Kjell de Bruyn die daardoor zijn lange reis met een eerste plaats beloont zag. Ook de nummer 2, Clint van Droogenbroeck, kwam van 1 van de 3 deelnemende Belgische verenigingen. De 3e plaats werd ingenomen door Melvin Rademaker (Zevenhoven)

Overwinnaar in de klasse boven 17 werd Carlijn Vermeulen (Langeraar) voor Evelien Rietdijk uit Leimuiden.

In de open klasse was het Nick van de Hoorn (Ter Aar) die na een spannende strijd Robbert Jan van Velzen (Oestgeest) voor wist te blijven en daardoor de eerste plaats opeiste. Eelco Vlaar (Alphen a/d Rijn) volbracht na een degelijke serie de wedstrijd als derde.