1e wedstrijd Holland Windsurfingserie

Surfclub Ter Aar
1e wedstrijd Holland Windsurfingserie
29 maart 2009
Langeraarse Plassen

1e Surfwedstrijd op Langeraarse Plassen

Het surfseizoen 2009 is afgelopen zondag officieel van start gegaan.

29 surfers waren met goed weer naar Ter aar gekomen om zich weer voor het eerst dit jaar met elkaar te meten. rnEr werd gestreden in de clubcompetitie en voor de regionale Holland Windsurfing Competitie.

In de Bic Techno jeugdklasse onder 15 jaar wist Joris van Essen (STA, Overveen) alle races te winnen en werd 1e voor Huub van der Hoorn (Ter Aar) die netjes 2e werd. rnLilian Schoots (Rijnsaterwoude) werd in deze klasse 5e en hiermee tevens eerste meisje.
rnIn de Bic Techno onder 17 jaar, deed Jeroen van Dongen (Nieuwveen) het uitstekend. Hij werd knap 3e achter Kiran Badloe (Lelystad) en Jort Min (Limmen). Lisette Schoots (Rijnsaterwoude) werd 5e en 1e dame voor Kevin Cats (Ter Aar) die als 6e eindigde.

In de Bic Techno 17+ klasse deed Maurice van Grasstek (Rijsenhout) het vandaag heel goed. Helaas moest hij 2 meiden uit Almere voor laten gaan, maar uitstekend gevaren en een welverdiende 3e plek.

Carlijn Vermeulen (Langeraar), die dit jaar de overstap heeft gemaakt van de jeugdklasse naar de volwassen RS:X, surfde netjes naar een 2e plek in haar klasse, de Open 9,5m2. In dezelfde klasse kwam Sebastiaan van Grasstek (Hoofddorp) uit voor STA. Hij surfde naar een 5e plek.

In de clubklasse was een leuke strijd aanwezig. Avelon Hunneman (Hoofddorp), durfde het aan om weer eens op de plank te stappen. Zij wist 1 race uit te varen en werd hiermee zevende. Rick Scholte (Ter Aar), nieuw in het wedstrijdveld, stond zijn mannetje en werd 6e in deze klasse en daarmee 1e rookie. Een 5e plek was er voor Robin Koeleman (Ter Aar) die Merel van Lammeren (Ter Aar) voor moest laten gaan. Zij werd 4e en tevens 1e dame in deze klasse. Sebastiaan Kentrop wist nog wel voor Merel te eindigen en werd 3e. Voor de eerste plek werd gestreden door Nick van der Hoorn (Ter Aar) en Johan van der Lippe (Ter Aar). Eerstgenoemde werd met 3 gewonnen races 1e en Johan moest genoegen nemen met een 2e plek.

Het was een mooie dag, die volgende week vervolg krijgt in de Delftse Hout. En 26 april zijn de surfers weer terug op de Langeraarse Plassen voor de eigen clubcompetitie.

Voor de complete uitslag surf naar: Uitslag HWS(1) 2009
Saskia van Smoorenburg