Nederlands Techno 293 kampioenschap 2008

No Comments

Surfclub Ter Aar
Nederlands Techno 293 kampioenschap 2008
18 mei Almere
7 september Aalsmeer

LISETTE SCHOOTS NEDERLANDS KAMPIOEN!!

Harde wind met vlagen tot kracht 6 en soms striemende regen waren de omstandigheden op de 2e wedstrijddag van het Nederlands Techno jeugd Kampioenschap.
Nadat op 18 mei op het Gooimeer bij Almere de klassementen al enige vorm hadden gekregen, moest de wedstrijd van afgelopen zondag op het grote water van de Westeinderplas de beslissingen gaan brengen.
Toevalligerwijs viel dit evenement samen met de verjaardag van een van de grote animators van de Technojeugd -en Hollandwindsurfingserie nl Dieter v/d Schilden. Hij mocht na luid te zijn toegezongen zijn welverdiende cadeaus in ontvangst nemen.
Het wedstrijdveld bestond maar liefst uit 30 jeugdige windsurfers waarvonder 8 jongens en meisjes uit België. De Ter Aarse surfclub was met 9 deelnemers ook sterk vertegenwoordigd. Niet voor niets, wat achteraf bleek, want maar liefst 7 van hun vielen in de prijzen.

MEISJES ONDER 17 DIVISIE
Lisette Schoots (Rijnsaterwoude) werd glorieus overall kampioen, door in Almere al een prima serie neer te zetten was zij door niets en niemand meer te achterhalen. Met 10 punten voorsprong op nummer 2 werd de zeer begeerde blauwe kampioenswimpel haar eigendom. Vanzelfsprekend werd zij ook 1e in de groep onder 17. rnHet familiesucces werd compleet doordat haar zus Lilian de 3e prijs in de onder 15 klasse in ontvangst mocht nemen. Esmee Hartveld (Nieuwveen) deed daar weinig voor onder door ook een 3e prijs, maar dan weer in de groep onder 17, op te eisen.

JONGENS ONDER 17 DIVISIE
In het overall klassement eindigde 4 ‘ Ter Aarders’ keurig op een rijtje: Maurice van Grasstek(Rijsenhout) 3e, Melvin Rademaker (Zevenhoven) 4e, Jeroen van Dongen (Nieuwveen) 5e en Joris van Essen (Overveen) 6e. Maurice liet van zich spreken, ondanks materiaalpech in de 1e manche wist hij zijn derde plaats in het overall klassement met succes te verdedigen. Zijn uitstekende series zorgde er voor dat hij 1e werd in de klasse onder 17. Melvin greep met zijn 4e plaats in het overall klassement net buiten de prijzen, maar uitgesplitst in de klasse onder 17 mocht hij de zilveren medaille voor de 2e plaats omhangen. Het brons in de klasse onder 15 werd een prooi voor Jeroen met vlak daarachter Joris op een 4e plek. Kevin Cats (Ter Aar) wist zich ook prima staande te houden gezien zijn 10e plaats overall en 6e in onder 15 groep.

JONGENS/MEISJES BOVEN 17 DIVISIE
Apart van de onder 17 divisie strijden jongens en meisjes samen in een groep voor de hoogste eer. Carlijn Vermeulen (Langeraar) kon haar in Almere verworven leidende positie net niet vasthouden. Marc van Santen (Leidschendam) maakte optimaal gebruik van de omstandigheden en wist zijn 2e plaats na een spannende strijd om te zetten in een overwinning.

Martien Vermeulen

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment