Reeuwijk; 3e Wedstrijd Holland Windsurfingserie

No Comments

Windsurfclub Ter Aar
3e Wedstrijd Holland Windsurfingserie
20 april 2008
Reeuwijkse Plassen

TER AARSE JEUGDSURFERS GOED OP DREEF

Afgelopen zondag was het de beurt aan Reeuwijk om de derde wedstrijd in de Holland windsurfingserie voor haar rekening te nemen. De gunstige weersvoorspellingen, zon en wind, waren mede de oorzaak dat 35 deelnemers, waarvan 8 uit België, zich hadden aangemeld. Op de Reeuwijkse surfplas, tezamen met 35 surfzeiltjes, leken oude tijden te herleven temeer 25 deelnemers hiervan uit jeugdsurfers bestond. De Bic Techno jeugdklasse lijkt een schot in de roos te worden.

Klasse boven 17
Carlijn Vermeulen (Langeraar) won met 4 punten voorsprong de klasse boven 17 voor Marc van Santen (Leidschendam) en Lilian de Geus uit Almere als derde.

Klasse onder 17
In de klasse onder 17 komt Maurice van Grasstek (Rijsenhout) langzaam maar zeker terug van een blessure. Maurice vaarde drie van de vijf te varen manches en klasseerde zich toch nog als vierde. Vlak daarachter moest Melvin Rademaker (Zevenhoven) ditmaal met een vijfde plaats genoegen nemen. Nieuweling in deze klasse Lisette Schoots (Rijnsaterwoude) werd zeer verdienstelijk zevende.

Klasse onder 15
Jeroen van Dongen (Nieuwveen) en Esmee Hartveld (Nieuwveen) beide voor het 1e jaar in deze klasse, verbeteren ze zich met de week en met een 7e en 8e plaats konden beide tevreden zijn.

Open klasse 9,5 m2
Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) is dit jaar overgestapt van haar vertrouwde Mistral naar de nieuwe Olympische plank, de RS:X Met haar zesde plaats liet ze zien steeds beter uit de voeten te kunnen met de RS:X Concurrent Jurgen Hoitzing (Delft) wist zij alle manches voor te blijven.

RookiesrnBij de allerjongste, de rookies, surfde Kevin Koomen (Rijnsaterwoude) zich zeer verdienstelijk naar een tweede plaats.

Martien Vermeulen

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment