Verslag Weekend van Ter Aar 2018

No Comments

2 maal 5 uurs surfmarathon; Weekend van Ter Aar  editie 2018

Het kon niet beter voor de deelnemers aan de 2 maal 5 uurs surfmarathon, georganiseerd door Surfclub Ter Aar.
Zon en Wind. De meest ideale combinatie voor windsurfers.

Dit evenement ook wel bekend onder de naam van Weekend van Ter Aar is een jaarlijks terugkomend surffestijn waarin naasthet surfen er volop tijd is voor chillen op het grasveld of even afkoelen in het water als de zon je te heet wordt.
Op zaterdag was om 12 uur de start van het eerste deel van de surfmarathon. Er wordt gesurft in teams van 2 of 3 personen. Zo stonden er dit weekeinde 12 team’s op het water met als doel om zoveel mogelijk rondjes te varen.
De verschillen waren na de eerste dag surfen nog niet erg groot. De top teams hadden allen zo’n 16 rondjes gevaren, wat de strijd voor de zondag alleen maar spannender zou maken.

Maar eerst werd op zaterdagavond de BBQ aangestoken. Met dat prachtige weer was het niet bepaald een straf om wat langer te blijven. De club had mede door de sponsoring van Siem de Jong uit Delft voor iedere deelnemer een prijs gezorgd. De winnaar van de tombola ging er vandoor met een prachtig zwemvest.
Zondag morgen rond een uur of 8 werden de deelnemers weer verwacht op de club, voor een overheerlijk ontbijt oa verzorgt door Carla die dit alweer jaren doet.
Om 10 uur gingen de surfers weer van start.  Zaterdag konden de eerste jaar surfers (rookies) nog goed de uitgezette baan rond surfen, echter de wind was zondag nog iets toegenomen wat voor de rookies net iets te veel werd. De rest van de teams konden volop planeren en konden de rondetijden keer op keer verbeteren. Voor de toeschouwers een waar schouwspel hoe er van plank, zeil en surfer gewisseld werd op het lange stuk van de steiger.
Om 3 uur ‘s middags werd er afgevlagd en konden de rondes door wedstrijdleider Wim bij elkaar opgeteld worden en was het tijd voor de prijsuitreiking.
Het masters-team van Cees, Geert en Ron wisten 38 rondes te varen en werden daarmee de overall kampioen van het weekeind en in de open 7.8 klasse, op de voet gevolgd met 37 rondes door Jari en Senna.
In de klasse Techno onder de 17 jaar waren het de jongens in het team van Gijs, Lucas en Jelmer die er met 33 rondes met de winst vandoor gingen.
In de Techno Open klasse ging de winst naar het Panny Één team van Evert, Noortje en Yva met 32 rondjes. De naam is vernoemd naar de klassieker van The Beatles Penny Lane welke bovenaan in de STA spotify playlist staat.
Met ook 32 rondjes werd het andere masters-team van Gerardo en Theo 3e in de klasse open 7.8. Zij werden op de hielen gezeten door het team van Maurice en Jara die 31 rondes wisten te surfen. Het team van Gerko en Tom voeren 26 rondes, team Rick en Stefan 22 rondes, team Sebastiaan en Jeroen 19 rondes, team Jimmy en Mike 14 rondes.
We hadden ook 3 rookie teams. Het team van Erik en Rene werden hier van de winnaar met 14 rondes, gevolgd door het zaterdag team van Guus, Vince en Fin met 11 rondes. Het zondag team van Fanny en Diaz hadden de pech van te harde wind maar wisten toch 2 rondes te volbrengen.

Een top-weekend.

Volgend jaar staat al gepland 29 en 30 juni. Zet het in je agenda.

Verstuur een bericht naar je vrienden of deel het op in de STA/HWS groep.

Subscribe to our newsletter!

Meer nieuws voor u verzameld