2000 KM SURFEN IN 1 WEEKEND

No Comments

Surfclub Ter AarrnWeekend van Ter Aar
11/12 juli 2009
Langeraarse Plassen

2000 KM SURFEN IN 1 WEEKEND

Zeventien koppels presteerde het afgelopen weekend om op de Langeraarse Plas gezamenlijk maar liefst zo’n 2000 km al surfend af te leggen. rnHet weekend van Ter Aar is het vervolg op de legendarische 24 uurs race die Surfclub Ter Aar jaren op zijn programma had staan. Het verschil is dat nu niet 24 uur achter elkaar gesurft wordt , maar dat de surfers 5 uur zaterdag en 5 uur op de zondag zoveel mogelijk rondjes op de groot uitgelegde baan gaan varen.

Nieuw was dat deelnemers die zich het meest bizar hadden uitgedost gelijk in strijd waren voor de ter beschikking gestelde originaliteitprijs. De latere winnaars Nick van der Hoorn en Robin Koeleman viel ook deze prijs ten deel. Verkleed als American footbal players en hartstochtelijk aangespoord door minstens 5 prachtige cheerleaders wisten zij waarschijnlijk dank zij hun de minimale voorsprong op het tweede koppel Sebastiaan Kentrop en Melvin Rademaker te behouden. Beide koppels eindigde met 59 ronden.

Verder zag je nog krokodillen, ’n oldschool stelletje en nog allerlei andere fraaie creaties op het water. Maar het verkrijgen van hoogste plaatsen was toch voor iedereen het belangrijkste doel.
Derde in de einduitslag werd het ‘oldschool’-stel Merel van Lammeren met Richard Kentrop met 51 rondjes.

Vierde werd het RS:X duo Saskia van Smoorenburg met Carlijn Vermeulen. Harrie Kentrop en Martien Vermeulen voerde met de 5e plaats de mastersgroep aan met 43 ronden gevolgd door Harry Egberts met Cees van Dongen met 41 afgelegde rondjes.

Met 40 ronden werd Johan van de Lippe die met Mark van de Boogaard een koppel vormde zevende. Peter van Smoorenburg die een maatje had gevonden in Mathe van der Hoorn volbracht 39 ronden en werd achtste. rnNegende werd het Leidschendamse koppel Bert Peters/Daan Meily met 37 vlak voor het trio Kevin Cats, Jeroen van Dongen en Job Janmaat als tiende. rnDe gebroeders Sebas en Maurice van Grasstek met Avelon Hunneman kwamen gedrieën in dezelfde ronde ook 35 keer rond. rnMadelon van ’t Kruis en Esmee Hartveld draaide ook prima hun rondjes mee en werden met 26 rondjes veertiende.

ROOKIES; rnEen prachtige prestatie van vier beginnende windsurfers, Thomas van der Hoo
en Ian Versluis bleven nog net Fred Adema en Sherwin Goghli voor. Van alle vier pas in mei met het surfen begonnen vaarde Thomas en Ian bijna moeiteloos 25 keer de poel rond, terwijl Fred en Sherwin hun op zaterdag opgelopen achterstand bijna tot op een rondje wist goed te maken.

Voor de foto’s van het weekend van Ter Aar klik Hier !
Martien Vermeulen

Meer nieuws voor u verzameld

Leave a Comment