Watersportverbond gered van de ondergang.

Watersportverbond gered van de ondergang .





Het voortbestaan van het Konininklijke Watersportverbond is door het heffen van een extra ledenbijdrage gered van een ware ondergang!!

Tijdens de najaarsvergadering van het verbond op 18 november 2006 is door een overtuigende meerderheid van de massaal toegestroomde afvaardigingen van de aangesloten verenigingen ingestemd met een 1-malige extra bijdrage van 7 euro per lid voor het boekjaar 2007.

Het waterschapsverbond is in zwaar weer terechtgekomen door bestuurlijk falen op met name financieel terrein. De vermogens positie van het verbond is gekelderd van een positief saldo van 1.5 miljoen euro einde 2003 naar een negatief saldo van 90.000 per december 2006. Dit heeft geleid tot het aftreden van het bestuur in april van dit jaar en de aanstelling van een nieuw interim-bestuur. Dit bestuur heeft heel hard haar best hebben gedaan om de financiele positie in kaart te brengen en de schade te beperken. De financiele schade bleek echter van dien aard dat een noodgreep nodig werd geacht om het verbond niet op de klippen te laten lopen. Dat er wel het een en ander viel uit te leggen door het interim-bestuur bleek wel uit het feit dat dit onderdeel van de vergadering meer dan 5 uur in beslag heeft genomen. rnHet avontuur met de uitgifte het bondsblad Schipper bleek in vele opzichten een grote miskleun. De actie om de uitgifte van het bondsblad onder te brengen in een BV kon niet voorkomen dat het volledig eigen vermogen door de verplichtingen jegens de uitgeverij van het blad in drie jaar tijd verdampte.nnnnNieuwsbericht Watersportverbond

18-11-2006

Watersportverenigingen steunen hun Watersportverbond

Op de Algemene Ledenvergadering van 18 november 2006 hebben de leden het vertrouwen uitgesproken in het vandaag benoemde bestuur van het Watersportverbond en zijn akkoord gegaan met een eenmalige financiële bijdrage.

De ruim 180 aanwezige verenigingen waren unaniem van mening dat het Watersportverbond moet blijven bestaan. ‘Wij kunnen niet zonder Watersportverbond.!’

Om het Watersportverbond de goede koers te laten varen, zijn de leden akkoord gegaan met de in de vergadering gedane voorstellen van het Bestuur. Er komt een stuurgroep die voorstellen gaat voorbereiden hoe de organisatie er in de toekomst uit moet zien. Deze voorstellen worden op 8 mei 2007 aan de leden voorgelegd. Rob Labadie, penningmeester heeft de leden uitgebreid geïnformeerd en overtuigd van de noodzaak van het besluit tot een eenmalige financiële bijdrage.

Hierna ging men over tot stemming. Met overgrote meerderheid stemde de vergadering voor een eenmalige financiële bijdrage van †7,- per rekenlid in 2007.

De vergadering werd geleid door de dagvoorzitter, de heer Boele Staal, Commissaris van de Koningin in Utrecht. De vergadering heeft een nieuw bestuur gekozen. Het bestuur van het Watersportverbond bestaat uit de heren Rob Labadie (penningmeester), Pieter Keijzer (Topsport), Paul Hamelynck (Belangenbehartiging) en Kees Jurgens (Breedtesport). Vice-voorzitter van het nieuwe bestuur is de heer Bert Kuiper. Hij is tevens voorzitter van District Noord. Voor de functie van Voorzitter wordt een profielschets opgesteld en het bestuur verwacht in de voorjaarsledenvergadering van 8 mei een nieuwe voorzitter te kunnen voorstellen. Dit wordt een open procedure.