Weekend van Ter Aar 23/24 juni 2007

Surfclub Ter AarrnWeekend van Ter Aar 23/24 juni 2007
Langeraarse Plassen

GRANDIOOS SURFWEEKEND

Alle omstandigheden om een surfweekend tot een succes te maken waren het afgelopen weekend op en aan de Langeraarse plassen aanwezig. Vierentwintig enthousiaste windsurfers, die in een team van twee personen aan elkaar waren gekoppeld, moesten gezamenlijk proberen zoveel mogelijk ronden af te leggen. Zaterdag om 12.00 precies klonk het startsein waarna de strijd losbarste. rnOpmerkelijk was de plankkeuze waar de teams voor hadden gekozen, zo zagen we diverse klassieke rondbodems naast de wat modernere raceboards in het water. Ook de nieuwe Bic Techno (standaard jeugdklasse) was goed vertegenwoordigd en de jeugd liet zien dat met deze plank ook prima lange afstandwedstrijden mee gesurft kan worden. rnOm 17.00 werd het eerste deel van wedstrijd afgesloten waarna de surfers en aanverwanten op een prima b.b.q. werden getrakteerd.

De volgende morgen was iedereen al weer vroeg present waarbij eerst gezamenlijk werd ontbeten om de ontberingen die waarschijnlijk zouden gaan komen beter te kunnen weerstaan.
De wedstrijd werd om 10.00 uur vervolgd met de posities die de zaterdag daarvoor waren veroverd.

Het koppel Sebastiaan Kentrop/Nick van Hoorn werd om 15.00 uur als glorieuze overwinnaars onthaald. Met de 65 ronden die zij gezamenlijk aflegde bereikte ze daarmee een afgelegde afstand van ongeveer 200 km en dat op een surfplank.Tweede zijn geworden team Saskia van Smoorenburg/Johan van de Lippe met in totaal 62 ronden. Met 5 ronden minder lieten Maikel Houtkamp en Frank Wendel zien het windsurfen niet verleerd te zijn. rnDe strijd in de Bic Techno klasse leverde team Carlijn Vermeulen/Evelien Rietdijk als winnaars op. Met 44 ronden lieten de meiden zien prima op de Bic Techno mee te kunnen. Maurice van Grasstek/Melvin Rademaker behaalde met 38 ronden de tweede plaats, Het jeugdige trio; Jeroen van Dongen/Kevin Cats/Menno Rietdijk liet zien dat zij met 29 ronden een niet te onderschatte bedreiging voor de rest gaan worden.

De strijd bij de masters was buitengewoon hevig, niet alleen op het water werd steeds geprobeerd elkaar de loef af te steken, maar ook op de kant waren de intimidaties niet van de lucht. Het team Harry Kentrop/Martien Vermeulen waren echter onverstoorbaar en vaarde met 46 ronden onbedreigd naar de welverdiende overwinning.De koppels Ton Hoogervorst/Jack Touw en Peter van Smoorenburg/Cees van Dongen bleven helaas op 41 ronden steken.
Grote hulde was er voor het team Anne van Lammeren/Esmee Hartveld die beide dit seizoen met windsurfen zijn begonnen en met 22 afgelegde rondjes hun eerste wedstrijd met succes beƫindigde.
Martien Vermeulen