The Mission 4th edition

The Mission 4th edition
Bron: http://www.wedstrijdsurfen.nl; 27 augustus 2007

“The Mission” werd georganiseerd door Windsurfers.nl (Fanatic, F2, Maui Sails, Ion), Red Bull, Oxbow en Surfcentrum de Brouwersdam.

Met ruim 300 deelnemers is er weer een nieuwe standaard gezet, die volgend jaar hopelijk weer verbroken kan worden. Toch waren er een paar opvallende dingen in de deelnemersaantallen: 45 jongens onder de 15, en 50 dames! Eindelijk gaat de surfsport weer echt de goede kant op.

Ondanks de minimale wind werd er toch besloten om te starten. Om het goede voorbeeld te geven, werd eerst de Pro-fleet het water op gestuurd. Naast de “Battle of the Pro’s”, waar alleen freestylers aan meededen (die ook fanatiek over de aanwezige schans vlogen na een zetje van een rubberboot), was er nu eindelijk ook een vloot voor alle wedstrijdsurfers.

Hierdoor konden in alle andere klassen de “recreanten” fanatiek met elkaar strijden, waardoor ook hun wedstrijden nog een stuk leuker werden. In alle leeftijdsgroepen lagen de niveaus dicht bij elkaar, en zo waren er mooie races te zien tussen bij de masters voorin, tot en met echte survivalwedstrijden in de achterhoede van de jongste klasse.

Nog opvallender was het fanatisme van alle deelnemers. Is er normaal wel een aardige uitval na heat 1, nu hebben vrijwel alle deelnemers alle heats meegevaren!

Naast alle wedstrijden was er natuurlijk nog het feest, de barbeque en de tombola. Goed bier, goed eten en mooie t-shirts voor iedereen dus!

Bij deze wil het NVW de organisatie van The Mission nogmaals bedanken voor het neerzetten van een geweldig evenement, waar hopelijk weer een hoop nieuwe wedstrijdsurfers uit voort zullen komen.

Voor uitslagen verwijzen we door naar http://www.windsurfers.nl