Mission Completed

Surfclub Ter AarrnWindsurfweekend De Mission
24/25 augustusrnBrouwersdam Zeeland

TER AARSE WINDSURFERS TERUG VAN GESLAAGDE “MISSION”

Afgelopen weekend werd voor de 4e keer “De Mission” georganiseerd. Ook dit keer vond dit plaats op het Gevelingenmeer aan de Brouwersdam rnDit windsurfspektakel, wat uitgegroeid is tot het grootste evenement van Nederland, mocht zich ondanks de wat gematigde windvoorspelling in een overweldigende belangstelling verheugen.

Beide dagen liet de zon goed van zich spreken met een schommelende wind rond kracht 3/4 bf.

Ruim 300 deelnemers van jong tot oud hadden de weg naar Zeeland gevonden om hun talenten aan het massaal opgekomen publiek te vertonen. rnIn een strak georganiseerde wedstrijd werden in de 5 verschillende leeftijdscategorie├źn verdeelt over de 2 dagen in totaal 40 heats afgewerkt.

De Ter Aarse windsurfclub was met maar liefst 14 deelnemers sterk vertegenwoordigd. rnKevin Koomen (Rijnsaterwoude) presteerde het om bij zijn eerste grote wedstrijd in de jongste groep (boys) met een 30e plaats zo’n 25 surfers voor te blijven. rnKevin Cats (Ter Aar) werd prima 23e Jeroen Van Dongen (Nieuwveen) wist zich zelfs te kwalificeren voor de finaleronde waar de beste 20 aan mee mochten doen. Uiteindelijk mocht Jeroen met zijn 18e plaats zeer tevreden zijn. rnBij de iets oudere jongens (guys) was de groep nog groter, deze bestond uit maar liefst 60 deelnemers, hierin wisten alle Ter Aarders zich in de finaleronde te plaatsen. Nick van der Hoorn (Ter Aar) werd 9e, Maurice van Grasstek (Rijsenhout) 14e, Robin Koeleman (Ter Aar) 17e met vlak daarachter Melvin Rademaker (Zevenhoven) op een 18e plaats. rnBij de men’s presteerde Sebastiaan Kentrop uit Ter Aar uitstekend bij al die wisselende windomstandigheden en werd 5e Door het grote aantal deelnemers in deze groep was aan deze 5e plaats ook een prijs verbonden zodat Sebastiaan op het podium terecht kwam om de verdiende beloning in ontvangst te nemen.
Esmee Hartveld (Nieuwveen) en Anne van Lammeren (Ter Aar) zorgde bij de girls voor de grootste verrassing. Beide dit seizoen pas met windsurfen begonnen gaan met de week sneller wat voor Anne een 3e en voor Esmee zelfs een 2e plaats opleverde. rnIn de de strijd bij de chicks kwam ook Carlijn Vermeulen (Langeraar) kwam na een felle strijd met een mooie 3e plaats op het podium terecht. rnBij de Ladies maakte Renske Molenwijk (Amstelveen) 3e en Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) 5e het succes van de Ter Aarse surfclub compleet.

Jullie trotse trainer; Martien Vermeulen