Finalewedstrijd Holland windsurfingserie 2007

Surfclub Ter Aar
Finalewedstrijd Holland windsurfingserie 2007 Alphen a/d Rijn 28 oktober
Zegerplas

TER AARSE SURFCLUB LEVERT 3 KAMPIOENEN !

Afgelopen zondag was op de Zegerplas in Alphen a/d Rijn traditioneel de finalewedstrijd met als inzet wie zich algeheel kampioen van de Hollandserie mocht noemen. Verspreid over 9 wedstrijddagen op verschillende locaties hebben zo’n 75 deelnemers in deze competitie met elkaar hun krachten kunnen meten. De laatste wedstrijd op de Zegerplas was niet bepaald de gemakkelijkste. De vlagerige wind van 2 tot 5 bft veroorzaakte bij nogal wat surfers de nodige problemen waardoor het veld gedurende de wedstrijd steeds verder uitdunde. Nick v/d Hoorn (Ter Aar) liet zien dat hij ook deze omstandigheden als beste aankon en van de 5 gevaren manches wist hij ze allemaal te winnen. Als enige kon Sebastiaan Kentrop (Ter Aar) enigszins in de buurt van Nick blijven en liet zo een mooie 2e plaats noteren. Op de 3e plaats eindigde Robbert Jan van Velzen (Oestgeest) rnDe overwinning bij de Bic Technojeugd werd een prooi voor Mark van Santen (Leidschendam) met een 2e plaats voor Kiran Badloe (Almere) De 3e plaats en gelijk ook de beste dame in het algehele dagklassement was voor Carlijn Vermeulen (Langeraar)


EINDKLASSEMENT SENIOREN
Kampioen in de 7.8 klasse en onbedreigd algeheel kampioen werd Nick v/d Hoorn (Ter Aar) die een respectabele puntenvoorsprong opgebouwd had op de nr 2 Robbert Jan van Velzen (Oestgeest) en Randy Zandbergen 3e (Leidschendam) Met een 4e plaats hield Saskia van Smoorenburg (Leimuiden) zich prima staande in dit geweld en zij mag zich met deze prestatie kampioen bij de dames noemen. Sebastiaan Kentrop (Ter Aar) kon helaas niet alle van de 9 wedstrijden meevaren maar met een 24ste plaats eindigde hij toch niet onverdienstelijk.

EINDKLASSEMENT BIC TECHNO JEUGD
In de klasse onder 17 werd Carlijn Vermeulen (Langeraar) met 1 punt voorsprong op Mark van Santen (Leidschendam) kampioen. Maurice van Grasstek (Rijsenhout) wist ondanks een rugblessure zijn 3e positie te behouden net voor Melvin Rademakers (Zevenhoven) op een keurige 4e plaats.
In de leeftijdsgroep onder 15 was de overwinning voor Kiran Badloe (Almere) Jeroen van Dongen ging naarmate de wedstrijdserie vorderde steeds beter varen wat hem een 5e plaats opleverde, net voor de andere Ter Aarders Menno Rietdijk (Leimuiden) 6e en Kevin Cats (Ter Aar) 7e rnNieuweling Esmee Hartveld (Nieuwveen) eindigde als 12e in deze groep, maar wel met een mooie 2e plaats bij de meisjes.
In de open Bic Techno klasse boven 17 moesten Evelien Rietdijk (Leimuiden) en Robin Koeleman (Ter Aar) gedurende het seizoen door blessures afhaken waardoor ze hun goede klasseringen helaas niet konden handhaven. Evelien zakte daardoor naar de 5e en Robin naar de 6e positie.

EINDKLASSEMENT MASTERS
De masters waren ook in een hevige strijd verwikkeld waarin Cees van Dongen (Nieuwveen) door zeer constant te varen de 3e plaats voor zijn rekening nam. Jack Touw (Langeraar) werd 11e met vlak daarachter Harrie Kentrop (Ter Aar) op de 12e plaats.

Martien Vermeulen.