Junior – Senior Toernooi een groot succes

Windsurfclub Ter Aar rnJunior/senior Toernooi
14 juni 2009 Langeraarse Plassen rnTer Aar

WIE DE JEUGD HEEFT… rnDe surfclub Ter Aar maakt met het opbloeien van de windsurfsport weer ongekende tijden door. Niet alleen in Ter Aar maar ook landelijk gezien hebben veelal jeugdige surfers de weg naar het water weer gevonden. Maar het is niet alleen de jeugd, ook veel oudere en surfers die de beginperiode van de windsurfsport hebben meegemaakt, kunnen maar moeilijk de neiging onderdrukken zelf ook weer eens een ‘rakje’ te wagen. rnDe Ter Aarse surfclub haakte daarop in en organiseerde afgelopen zondag de Junior/Senior Race. rnDoor loting worden er koppels gevormd waarbij er soms een leeftijdsverschil van 50 ! jaar ontstond. Opmerkelijk was dat alle beginnende surfers, sommige pas een maand, de wedstrijdbaan zonder problemen wisten te ronden.
rnCarlijn Vermeulen en Huub van der Hoorn werden onbetwist winnaar. Zij wisten gezamenlijk in de 2 keer 1 uur durende wedstrijd 16 keer de baan te volbrengen. rnDe tweede plaats was voor Lillian Schoots en Eduard Verwoerd met 15 ronden net voor Rick Scholte en Peter van Smoorenburg met 14 rondjes.
Drie teams eindigde met 13 ronden gezamenlijk op de 4e plaats: Ian Versluis met Martien Vermeulen, Evalien van der Valk met Harrie Kentrop en Sherwin Ghogli gekoppeld aan Harry Egberts.
Gedeeld zevende werd Stijn Verwoerd met Mathe van der Hoorn en Jeroen van Dongen met Paula van der Valk die 12 keer rond kwamen.
Ook de negende plaats werd gedeeld en wel door Demi Vonk met Cees van Dongen en door Fred Adema met Werner Schoots met 10 ronden. rnDe 11e plaats was voor Daan Vonk met teamgenoot Saskia van Smoorenburg.

Martien Vermeulen