Ian Versluis samen met Adriaan van Rijselberghe in Z@ppSport 19 sept 8.45

Ian leert doorplanerend gijpen van Adriaan van Rijselberghe

Vrijdag 27 augustus was het eindelijk zover. Na veel heen en weer gemaild te hebben over het weer en de wind, moest het deze dag gebeuren. Het begon allemaal op een zondagmorgen na Z@ppsport. Pap, Mam ik heb een mailtje gstuurd naar Z@ppsport. Okè, wat heb je geschreven dan? Ik ben Ian Versluis, 11 jaar en ik wil graag harder leren surfen. gr.Ian Versluis.
En dan denk je, daar hoor je niets meer van. Maar de verrassing was groot toen er gebeld werd. Het windsurfen was nog niet aan bod gekomen in het programma. De datum werd gepland tijdens de Langeraarse kermis, dit kwam goed uit want Ian had hierdoor een vrije dag. Dus vrijdagochtend vroeg uit de veren en stevig ontbijten. Na een autorit van anderhalf uur kwamen we aan bij het lutjesstrand in Hypolitushoef. Hier werd kennis gemaakt met Ron Boshard, de opnamecrew en niet te vergeten surfpro Adriaan van Rijselberghe.

Daar wordt je als jongen van 11 jaar toch wel even stil van. Een grote speedboot was geregeld door de hoofdsponsor van Adriaan om dit surfavontuur te filmen. Eerst moest er veel in het water gevallen worden, dat valt niet mee als je dat expres moet doen. Toen kwam het surfprobleem aan bod. Dit werd vakundig opgepakt zoals alleen een pro dit doet. Ian moest weer gaan surfen en laten zien wat hij kon.

Dit werd allemaal op film gezet. Later kreeg Ian aan de kant uitleg met de gemaakte beelden, wat goed was en wat beter kon. Adriaan was onder de indruk wat deze jonge knaap bij de surfclub Ter-Aar geleerd had in korte tijd. In de middag trok de wind stevig aan tot windkracht 5. Het Amstelmeer waar gevaren werd ligt direct aan zee met alleen een dijk er tussen. Je kunt je voorstellen dat de wind vrij spel had. Zelfs Ron Boshard z`n haar ging in de war. Ondanks de straffe wind werden de problemen op surfgebied van Ian opgelost. Ik kan je vertellen dat doorgeplaneerd gijpen voor de meeste surfers vrij hoog gegrepen is. Ian maakte dit na enkele uren toch eigen. Op het lutjesstrand was ondertussen de lokale jeugd toegestroomd om dit spektakel van Z@ppsport te aanschouwen. Om 18.15u was er een einde gekomen aan deze geweldige dag. Na afscheid te hebben genomen werd de terugreis ingezet. Een reis vol spannende verhalen die de bewuste dag waren meegemaakt. Dat er veel gevergt werd van deze jongen bleek de volgende ochtend, hij werd pas om 11.00u wakker. Of wilde hij blijven dromen van z`n grote surfheld.

Dit alles is te zien bij Z@ppsport op zondag 19 september om 8.45u. (onder voorbehoud!!)

Groetjes, fam. Versluis.