JULIETTE EN JEROEN TER AARS ROOKIEKAMPIOEN

JULIETTE EN JEROEN TER AARS ROOKIEKAMPIOEN

De eerste en tweede jaars windsurfers van de surfclub Ter Aar streden ook dit jaar weer als seizoensafsluiting om de felbegeerde titel : Rookiekampioen van Ter Aar.

Na een wat aarzelende start, zowel weersomstandigheden als het surfen, werd gaandeweg de dag het niveau van allebei stukken beter.
Zelfs de steeds veranderende windrichting brachten de surfers niet van hun stuk en lieten ze zien prima met wisselende omstandigheden om te kunnen gaan.
Luid aangemoedigd door veel belangstellenden kregen de surfers een driehoeksbaan voorgeschoteld die vier keer (manches) gevaren moest worden.

uitslag:
Op een 9e plaats eindigde Amber Uyttewaal uit Nieuwveen, Amber liet zien ondanks zij wat later instroomde prima haar rondjes mee te kunnen varen. Noa Burmanje ( Nieuwveen) werd met een lichte blessure 8e net achter Sam Biesheuvel (Hoofddorp) op een prima 7e plek.

Lars van Tol (Ter Aar) maakt grote sprongen voorwaarts en werd 6e. rnOok Diddy Hartveld (Nieuwveen) ging steeds sneller rond wat haar een mooie 5e plaats opleverde.

De strijd om plaats 1 tot en met 4 was zeer spannend waarbij, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, de onderlinge verschillen niet meer dan 1 puntje bedraagde.
Erwin Kellerman (Langeraar) eindigde met zeven punten als 4e, met hetzelfde aantal punten maar met een beter resultaat in de laatste manche won Michael van Veen (Ter Aar) het brons.

Zonodig nog spannender was de strijd om de overwinning, na 3 manches had Jeroen Akerboom (Ter Aar) de koppositie ingenomen, maar een inhaalrace van Juliette van Beek (Nieuwveen) bracht haar naast Jeroen met allebei 6 punten, ook hier bracht het betere resultaat van Juliette in de laatste manche de beslissing.
Het zilver was dus voor Jeroen en algeheel rookiekampioen werd Juliette.

Naast de verdiende prijzen werden de surfers gedurende het trainingsseizoen beoordeeld op een aantal te behalen vaardigheden wat hun allemaal een welverdiend certificaat opleverde.

Martien Vermeulen