1500 KM SURFEN IN ÉÉN WEEKEND

Afgelopen weekend organiseerde de Ter Aarse surfclub zijn welbekende WEEKEND van TER AAR.
Maar liefst 40 surfers, allemaal lid van de Ter Aarse club, hadden een team van 2 of 3 surfers samengesteld met de bedoeling om zo optimaal mogelijk de strijd met elkaar aan te gaan. Zowel zaterdag als zondag moest er 5uur aan een stuk door gesurft worden waarbij steeds 1 lid van het team op de plank stond. Spectaculair waren zeker ook de wissels op het steiger waarbij soms de vreemdste capriolen te zien waren.

De weersomstandigheden waren bijna perfect, zaterdag warm, zon met een windkracht 3/4 bft Zondag iets minder warm maar de wind deed er nog een schepje bovenop met uitschieters naar windkracht 5/6 bfr. Iedereen surfte naar hartenlust op zijn of haar niveau en konden prima met de omstandigheden uit de voeten, zelfs de 13 eerstejaars surfers (Rookies) volbrachten, na pas 8 lesavonden, hun rondjes alsof ze nooit anders gedaan hadden.

Uiteindelijk bleken 3 teams uit te gaan maken wie zich het beste koppel van het jaar mocht noemen.
Robin en Jeroen Koeleman (Ter Aar/Opdam) surfte onverstoorbaar 58 ronden bij elkaar wat neerkomt op zo’™n 145 km en werden daarbij glorieus kampioen. Een mooie 2e plaats was er voor Sebastiaan Kentrop en Melvin Rademaker (Ter Aar/Zevenhoven) met 56 ronden. Met 2 rondjes daar weer achter werden Carlijn, Jelle en Martien Vermeulen (Langeraar) 3e

Ook de jeugdteams, allemaal op het standaard jeugdboard: de Bic Techno, zaten elkaar dicht op de hielen, maar uiteindelijk bleek team Demi Vonk, Michael van Veen en Evalien v/d Valk (Langeraar/Ter Aar/Nieuwveen) met 40 afgelegde ronden het sterkst. Met 37 ronden werden Hilke Kieboom en Erwin Kellerman (Ter Aar/Langeraar) fraai 2e en met 2 rondjes minder eindigde Benji Bijlemeer, Rick Oostendorp en Rick Scholte (Ter Aar) als 3e jeugdteam.

De Rookies (eerstejaars) vormde zoals gezegd een verhaal apart, een lichte twijfel of de omstandigheden niet te zwaar waren geheel onterecht.
Het team Tanne Genuit, Anouk Wichers en Senna Vonk ( Ter Aar/Delfsgouw/Langeraar) wisten verdeeld over beide dagen maar liefst 21 keer de baan te ronden en werden heel mooi 1e Wel moesten ze een spannende finish uitvechten met team Jolle v/d Berg,Sander Hoogenboom en Jari de Keijzer (Ter Aar/Zevenhoven/Ter Aar) die dus op kleine achterstand 2e werd. Op slechts 1 rondje achter dit geweld eindigde Roelle de Koning,Lisanne Berends en Iris de Koning (Rijnsaterwoude/Leimuiden/Langeraar heel mooi als 3e Op 1 rondje hier weer achter was de 4e plaats voor team Alissa de Koning, Vita Boxhoorn en Sietse de Koning (Rijnsaterwoude/ Leimuiden/Langeraar) Zeker het vermelden waard is de prestatie van Jara van Tol en Finch Genuit (Langeraar/Ter Aar) die aangevuld met leermeester Maurice Van Grasstek (Rijsenhout) lieten zien dat zei geduchte tegenstanders zijn waar in de toekomst rekening mee gehouden moet worden.

Martien Vermeulen